Nyd efteråret og lad det pryde hjemmet

Efteråret er over os og med sig bringer det et væld af varme efterårsfarver. Der kan være delte meninger om efteråret, nogle elsker det, andre hader det. Personligt holder jeg meget af efterårets farver og det særlige lys det giver, når den lave sol rammer trækronerne. Det første efterårstegn bliver hvert år bragt af vores store kastanjetræ, som står lige uden for vores fordør på hjørnet af sø anlægget, hvor det med sine gyldenbrune blade spejler sig i vandet.

Det er hvert år et trækplaster for store som små, som samler og beundrer de brune kastanjer. Jeg ynder at samle kastanjerne og de flotte skaller og lade dem pynte i al deres enkelhed på en bakke med lys i køkkenet, på et bord dækket til en festlig lejlighed eller til pynt i en udendørs dekoration. Derfor har kastanjerne også fundet sin vej til dette festlige efterårsbord, hvor de giver liv og glød.

Bordet her er dækket med en neutral hør dug, hvorpå der er lagt en papirløber af genbrugspapir med motiv af rønnebær og grankviste. Papirløberen er en god og billig måde at frembringe den rette stemning på og giver mulighed for varierende udtryk uden at skulle slippe en formue. Jeg kan godt lide bordopdækninger med et skævt indslag, det får gæsterne til at undre sig og trække på smilebåndet og så er stemningen sat. På bordet her står den kække filtræv for det skæve indslag, den gør mig glad og får mig til at tænke på visen ”Ræven rask over isen”.

Servietterne er rullet og bundet med et stykke hamp garn, som vi ellers bruger som gavebånd i Stalden. På midten af bordet er der lavet en bakke med orange og rustrøde bloklys, koglekugler og efterårsbær. Den pynter flot på et festligt bord som dette, men er også fin i sig selv til hverdag på et spisebord eller sofabord.

Jeg kan kun opfordre alle til at tage med børn, børnebørn, veninden eller manden ud i det dejlige efterårsvejr og fylde lommerne med efterårets mange herligheder, for efterfølgende at lade det pryde hjemmet. God fornøjelse.

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Ideer til adventskrans 2022 - adventskrans til ophæng
Inspiration til juledekorationer 2022 – Juledekoration med LED lys og kunstige blomster
Efterårsdekorationer 2022 - efterårsdekoration med græskar på træ etage

Efterårsdekorationer 2022

Efterårs bordpynt til jagtmiddag - efterårsfarver og bordpynt i rust
Lille juledekoration med adventstale og kalenderlys
Adventskrans 2020 - inspiration til årets adventsdekoration
Inspiration til julepynt 2020 - Juletrends og tendenser
Påskekrans til dør med hvide påskeharer
Påskedekoration 2021 - kobber fad pyntet med påskeæg og anemoner