Alternativer til levende lys

På søndag skifter vi atter til vintertid – dagene bliver kortere, og inden længe vil det både være mørkt, når vi tager på arbejde, og når vi kommer hjem igen. Men midt i mørket tændes der lys her og der, for med vintertid følger der også en tradition for hygge og levende lys.
Her i Stalden på Neder Kjærsholm Hovedgaard har vi igennem mange år tændt op mod 100 fyrfadslys dagligt for at skabe  stemning og sætte fokus på vores mange fyrfadsstager. Det har været en helt naturlig ting, og er blevet en del af Staldens identitet og hyggelige atmosfære. Men en udsendelse på DR her i sommer, der satte fokus på skadelige partikler, fik os til at tage denne praksis op til revurdering og rette et kritisk blik på vores indeklima og egen sundhed. For hvis partikler fra stearinlys er lige så sundhedsskadelige som diesel partikler, som ny forskning peger på, så kunne det ikke være et særligt sundt indeklima vi havde.

Kan batteridrevne lys virkelig erstatte levende lys?

Med ønsket om at skabe et sundere indeklima og arbejdsmiljø, – og bevidstheden om brandfaren ved at tænde 100 fyrfadslys, satte vi derfor alt ind på at finde nogle gode alternativer til levende lys.  Fokus blev, her i første omgang, at afskaffe alle vores fyrfadslys, og vi gik derfor på jagt efter et batteri drevet alternativ. Efter at have været mange forskellige produkter igennem valgte vi de batteridrevne fyrfadslys, som vi synes gav det mest autentiske lys og som samtidig matchende vores behov.

Spændte på resultatet tændte vi den første åbnings dag 100 LED fyrfadslys og placerede dem rundt i vores fyrfadsstager – nogle gemt nede i fyrfadsglas andre synlige. Med en forventning om at skiftet til elektrisk lys ikke ville give helt den samme hyggelige stemning, kunne vi med stor glæde og tilfredshed konstatere, at det på ingen måde havde rokket ved stemningen i butikken. LED fyrfadslysene gav et utroligt realistisk lys og var måske endda endnu bedre til at fremhæve detaljerne i fyrfadsstagerne. Selv de fyrfadslys, der var placeret med synlig flamme, overraskede og gav et hyggeligt lys til trods for, at flammen var af plastik og stod helt stille.

Prøv også andre alternativer til levende lys

Foruden udskiftningen af fyrfadslysene har vi i år også satset på LED bloklys og udvidet vores farve sortiment. Ligesom LED fyrfadslysene er bloklysene også blevet taget godt imod af vores kunder. For dem, som for os, handler det ikke kun om indeklima og sundhed, men også om den tryghed, der er i visheden om, at man aldrig går fra et tændt stearinlys. Tilmed er der en luksus i, at både fyrfadslys og bloklys har indbygget timer, så de tænder og slukker af sig selv – tænk sig, hver dag, at komme hjem til synet af “levende lys”.

En sidste vigtig spiller i afskaffelsen af levende lys er lyskæderne. En helt enkel lyskæde på tynd ståltråd kan virkelig være med til at skabe hyggebelysning. Prøv eksempelvis at erstatte bloklyset i lanternen med en lyskæde, lægge en lyskæde i et syltetøjsglas, eller en glasklokke, eller  prøv at vikle en lyskæde ind i din juledekoration.

Vi har her lavet 6 forskellige eksempler på, hvordan man kan bruge de 3 forskellige alternativer til levende lys – du finder alle 3 alternativer herunder i shop modulet.

HUSK at se med i næste uge, når vi laver juledekorationer – mon ikke en god portion af disse også indeholder batteri drevne lys.

Så også disse indlæg:

Moderne julepynt på 7 forskellige måder

Inspiration til årets juledekoration 2018

Inspiration til årets adventskrans 2018

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle