⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Skab lys og luft

Efter en tid, hvor julepynt har sat sig tungt på hjemmet og udfyldt hver en krog, kan det føles tiltrængt at muge lidt ud og skabe lys og luft i hjemmet. For selv en jule entusiast som mig kan, på et tidspunkt, få nok og trænge til noget andet. Her handler det om at få noget mere lethed ind i sin bolig og dyrke det enkle og efterlade plads til ingenting.  Selvom det endnu er vinter kan blomster og grønne planter være med til at give et frisk pust. Lige nu bugner supermarkederne og blomsterbutikkerne af orkideer i alverdens farver, det er på mange måder en enkel blomst, der gør sig rigtig godt i denne tid.

Dæmpede kølige nuancer

Efter en måned, hvor de dybe og lidt tunge farver har været dominerende, kan det føles rart med nogle lidt lysere og lette farver. Her kan man med fordel gå efter de matte og dusede farver såsom gammelrosa, petroliumsgrøn og dueblå, idet de giver farve til hjemmet uden at være for forårsagtige. Det betyder ikke nødvendigvis, at man skal ud og investere i en masse nyt, det kan blot være nogle farvede bloklys, der sættes sammen med nogle mere neutrale farver, eller nogle billige fyrfadsstager der kan kaste lidt farve af sig.

Genbrug julepynten

Gennem julen køber mange godt ind af pynte ting og nips mens der resten af året spares på den konto – ja, måske er det i virkeligheden de samme ting, der pryder vindueskarme og kommoder resten af året.  Men selvom at diverse nips er købt som julepynt, kan noget af det måske godt bruges i nogle måneder endnu. Mange gange handler det om den sammenhæng, man ser tingene i, i forhold til om vi tænker på jul eller ej. De støvblå fyrfadsglas, de rosa procelænsstjerner og vaserne med frost look har alle været brugt i vores juleudstilling, men her, hvor de sættes sammen i en anden sammenhæng, får de pludseligt nyt liv.

Bevar hyggen

Selvom at julen er ovre, og vi går mod lysere tider, så er det endnu mørkt og koldt udenfor. Selvom vi trænger til noget mere lys og luft, er der alligevel god grund til at hold fast i julens hygge, tænde levende lys og holde slikskålen fremme, så vi kan få spist de sidste rester (hvis ikke man er gået på slankekur). Gennem julen har vi solgt rigtig mange lyskæder, og de er glimrende til at skabe hygge. Istedet for at pakke dem væk sammen med julepynten, gælder det om at se nye anvendelsesmuligheder for lyskæderne, så de kan bliver ved med at sprede hygge gennem den mørke vinter. Lyskæden kan eksempelvis lægges på en bakke med en lille vase og nogle levende lys, eller puttes ned i en klar glasvase eller vikles om en plante. På samme måde er der sikkert også mange, der har en række lysstumper tilovers fra juledekorationerne, istedet for at smide dem ud, kan de med fordel sættes på en bakke med et par pyntegenstande. Det handler om at se de ting man har og bruge dem i nye sammenhænge – på den måde får de nyt liv.

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle