Design Rocket

Design Rocket bæredygtigt dansk design – enkel nordisk stil, leg og miljøvenlighed samlet i ét.
Find deres håndlavede legetøjskasser i træ og deres Lena stabelkasse hos os.

Design Rocket

Design Rocket skaber bæredygtige håndlavede møbler og designs til især børneværelset. Virksomheden blev grundlagt i Skanderborg i 2019 af Lena og Lars Vilstrup-Sørensen. Med deres enkle klassiske nordiske stil lever de i den grad op til deres drøm og vision om at skabe hyggelige funktionelle og helt unikke hjem. Deres lækre design inspirerer børn til leg og er samtidigt praktisk og æstetisk lækkert. Design rocket skyder med raketfart derudaf!

Bæredygtig produktion

Teamet bag Design Rocket gør alt for at sætte så få negative aftryk som muligt på miljøet. Fokus på miljøvenlighed og bæredygtighed ses i mange områder i virksomheden: Produktionsgangen, afsætningen af møblerne, og valget af materialer er gennemtænkt med bæredygtighed og miljøvenlighed for øje. Det genspejles i alle deres produkter, fx deres legetøjskasser i træ og deres Lena stabelkasser.

Produktionsgang og afsætning

Alle Design Rockets designs bliver håndfremstillet på deres eget værksted i Skanderborg. Virksomheden ligger således ikke inde med noget stort lager, men opnår ved at producere ”on demand” at undgå den overskudsproduktion, der er mange andre virksomheders udfordring inden for designbranchen. Desuden sørger de for at det uundgåelige spild der altid vil være ved møbelproduktion opbevares og genanvendes i andre designs.

Valg af materialer

Der anvendes primært birketræskrydsfinér lavet af affaldstræ. Selvom det er affaldstræ, stammer det selvfølgelig fra FSC-godkendte skove. FSC (Forest Stewardship Counsil) er en international organisation, der garanterer at FSC-godkendt træ lever op til organisationens 10 principper om at sikre både miljøet og omgivelserne. Design Rocket anvender som sagt kun FSC-godkendt træ fra europæiske skove. Du kan læse mere om FSC-principperne her. Design Rockets legetøjskasser i træ fremstilles fx i birketræskrydsfinér.
Virksomheden er derudover begyndt at anvende at nyt materiale Valchromat, som de blandt andet laver deres Lena Stabelkasser af. Du kan læse mere om det nye materiale under overskriften Lena Stabelkasser.

Håndlavede legetøjskasser i træ

Deres legetøjskasser i træ er et virkelig godt eksempel på, hvordan Design Rocket bestræber sig på at være så miljøvenlige og bæredygtige som muligt. Legetøjskasserne i træ er fremstillet af birketræskrydsfinér lavet af affaldstræ, der ikke kan anvendes til andet, selvfølgelig fra FSC-godkendte europæiske skove. Ligesom resten af deres kollektion af træmøbler lever de håndlavede legetøjskasser i træ således op til alle de seneste miljøkrav.
Kasserne har multiple funktioner og kan anvendes til opbevaring af legetøj eller andre ting. De kan hænges på væggen eller kan komme med hjul og rulles under sengen. De fås med låg eller håndtag og i mange forskellige farver. Og de vil med sikkerhed være en skattet bestanddel af værelset de næste mange år.

Lena stabelkasse

Lena stabelkasser kommer i to størrelser, med og uden låg, og kan som navnet siger stables. De findes i mange forskellige farver og kan stables på tværs af størrelserne, så man har mulighed for at skabe sit eget unikke møbel af de ekstremt anvendelige stabelkasser.
Lena stabelkassen er fremstillet i Valchromat. Det er et miljøvenligt og bæredygtigt materiale lavet af MDF. Til fremstilling af MDF anvendes affaldstræ i form af rester fra træindustrien og småt dimensioneret udtyndingstræ fra skoven. Du kan se mere om MDF her. Design Rocket har valgt at anvende Valchromat som er en særlig kategori af MDF-plader, og bedst kan beskrives som en særligt smuk gennemfarvet MDF plade med høj densitet der gør den stærk og formstabil.
Valchromat er perfekt til møbler til børneværelset, der skal holde mange år og kunne tåle lidt af hvert. Valchromat er som skabt til Lena stabelkasse.

Indret børneværelset med Design Rocket

Se dig omkring i vores webshop eller find inspiration på Design Rockets egen hjemmeside