Brug din lyskæde indendørs efter jul

Bedst som julen er overstået står januar for døren. En måned der for mange kan være svært at komme igennem, for efter en måned med hygge og nærvær, kan januar føles så uendelig tom. For selv om man godt kan have fået nok af julen, så opstår der ligesom et vakuum bagefter. Personligt savner jeg allermest alt hygge belysningen. Lyskæderne i forhaverne, julestjernerne i vinduerne, juledekorationerne og alt det andet lys, der gør den mørke tid holdelig. Det er derfor værd at se på, hvordan vi kan tage decembers hyggebelysning med ind i januar.  I dette blog indlæg skal vi se nærmere på den indendørs lyskæde og se, hvordan vi kan bruge den efter jul.

De indendørs lyskæder har gennem de seneste år vundet indpas i juleudsmykningen og det ikke uden grund, for ikke alene er de et godt alternativ til levende lys, men de giver også et utroligt hyggeligt lys. Af samme grund synes vi det er ærgerligt, at det kun er i december de skal sprede hygge. Du får derfor her 4 gode ideer til, hvordan du kan bruge din lyskæde indendørs efter jul.

Giv din glasvase nyt liv med en lyskæde

Efter jul forsvinder mange af figurerne fra boligindretningen og ind, i stedet, træder helårspynten såsom flotte potteplanter, vaser og keramik. Har man en flot glasvase eller en glas bowle kan man med fordel lægge en lyskæde ned i den og lade den lyse op, når mørket falder på. Det giver vasen et nyt liv og ofte vil det fremhæve detaljer i vasen, som man ellers ikke ser. Lyskæden kan både lægges i en tom vase, men man kan også sagtens lægge en lyskæde i en vase med blomster. Ofte kan lyskæderne godt tåle vand (så længe man holder batteri delen ude), hvilket kun gør lyset endnu flottere. I et af vores eksempler var vi lagt hvide vandperler i bunden af vasen, hvilket også er med til at give en sjov lyseffekt, idet vandperlerne, der ligger op af lyskæden, også lyser op.

Giv pyntebakken lidt ekstra lys

Har du en enkel bakke med nogle få pyntegenstande kan du også lægge lyskæden her på. Når solen skinner, og der ikke er brug for lyskæden, syner den ikke af meget, men den gør alligevel en stor forskel når mørket falder på. Vælger man denne løsning behøver lyskæden ikke at være så lang – den skal blot kunne nå et par gange rundt. Er der for mange lys vil lyskæden tage magten og fjerne fokus fra de pyntegenstande der står på bakken.

Lad lærketræet stå vinteren over

Lærketræer er gennem de seneste år blevet meget populære ved juletid som et alternativ til et klassisk juletræ. Har man sådan et stående kan man godt lade det stå vintermånederne ud med en enkel lyskæde i. Skifter man julepynten ud med helårspynt, så som nogle dekorative potteplanter og noget lækker keramik, så emmer det ikke af jul og på den måde får træet en længere levetid. Har man ikke et lærketræ eller lignende, kan man også sagtens sætte nogle flotte grene, man finder i skoven, i en vase og vikle en lyskæde om dem – det er også ret flot.

Genbrug din lyskæde i en lanterne

December er højsæson for lanterner, men de kan bruges hele året rundt sommer såvel som vinter. I stedet for levende lys kan man med fordel lægge en lyskæde i lanternen. En lyskæde lyser lanternen op på en helt anden måde og spreder lyset meget bedre end et bloklys. Ofte vil der i lanternen være nogle små klemmer der holder glasset på plads – disse er rigtig gode til at hægte lyskæden op over så lyskæden bliver fordelt ligeligt i top og bund. Lægger man en lyskæde i sin lanterne kan man med fordel vælge en lyskæde med mange lys – jo flere jo bedre næsten.

Tag et kig på billederne og lad dig inspirere – måske skal din lyskæde have nyt liv i januar.

Se også se disse indlæg:

Inspiration til pyntning af lanterner

Skab en hyggelig indretning med levende lys

Forårspynt til vindueskarmen

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle