Giv dit juletræspynt nyt liv

Brug din juletræspynt kreativt

Juletræspynt er ikke bare forbeholdt juletræet – der kan være mange gode grunde til at afsøge andre anvendelsesmuligheder for sit juletræspynt. Måske har du et ønske om at bruge juletræspynten i længere tid, end den begrænsede periode det hænger på juletræet, eller måske er der, med tiden, kommet mere juletræspynt til, end det juletræet kan bære,- måske har du forelsket dig i noget juletræspynt, som ikke passer til det øvrige…. Kan du ikke nikke genkendende til nogle af disse senarier, så se med alligevel, når vi giver vores bud på 6 alternative måder at bruge juletræspynt på.

1. Brug dine julekugler som bordpynt

Læg julekuglerne tæt sammen hen af et bord blandet med fyrfadsstager, hurricanestager eller lysestager og flet eventuelt et par pyntefigurer ind imellem. På den måde kan du hurtigt lave en super flot og eksklusiv bordpynt og give dine julekugler nyt liv. Står du ikke lige og skal dække det helt store julebord, eller nytårsbord, kan du også bruge samme trick henad en skænk eller i en vindueskarm.

2. Lad juletræspynten pryde dine døre

Pynt din hoveddør, eller alle dørene indenfor, med et stykke gran, som du binder et par stykker juletræspynt i. Jeg har her valgt et par røde julehjerter, men det kan også sagtens være figurer eller kræmmerhuse.

3. Bring dine vaser i spil

Saml et par fine grene i haven eller skoven, og stik dem i en eller flere vaser og pynt dem med nogle enkelte stykker juletræspynt. På denne årstid skal man ikke gå længe, før man finder nogle fine små nedfaldsgrene, man kan bruge. Saml gerne rigeligt, så du kan tillade dig at klippe grenene til og vælge de, der passer bedst til dine vaser.

4. Brug en klassiker

En gammel velkendt klassiker er at hænge juleophæng i en troldehasselgren. Den virker stadig, men vil du prøve noget nyt, kan du prøve med en anden type gren eller en flot krans. Vi har her valgt en flot fyrkrans, som vi har hængt nogle forskellige stykker juletræspynt op i. Kransen kan i princippet være en adventskrans, hvis du ikke allerede har lavet en sådan…

5. Pynt et anderledes juletræ

De fleste tager først juletræet ind i dagene op til juleaften, så man er sikker på, at det står flot julen over. Men hvorfor ikke pynte et alternativt juletræ? Vi har her pyntet et af Staldens mange anderledes juletræer, som ikke fylder helt så meget som et rigtigt juletræ. Her kan man enten købe et, eller hvis man er lidt kreativt anlagt, begive sig ud i et projekt, evt. sammen med sine børn, og selv eksperimentere med at lave et anderledes juletræ. En hurtig google søgning eller et kig på Pinterest burde kunne kaste et par ideer af sig.

6. Hæng juletræspynten op i loftet

Lad dit juletræspynt hænge i forskellige højder fra loftet. Har du et troltex loft kan du med ro i sindet skrue et par kroge op i loftet eller stikke et par lange nåle ind mellem fibrene. Har du derimod gipsloft, eller andet loft, man ikke sådan bare laver huller i, må der andre metoder i brug. Her kan man med fordel hænge en fin birkestamme op, som man kan hænge sine juleophæng fra, eller hænge et fint net op (rionet eller andet trådnet) man kan montere i.

Dit juletræspynt kan bruges på mange måder, så find det frem og giv det nyt liv i en dekoration. Hæng det fra trappens gelænder eller lav en lang guirlande af juletræspynt…

Se evt. også disse indlæg :

Inspiration til årets juledekoration 2018

Alternativer til levende lys

Moderne julepynt på 7 forskellige måder

Inspiration til årets adventskrans 2018

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Inspiration til haven 2019. Havefigurer og havepynt.
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2019 - find inspiration til din påskeudsmykning
Inspiration til borddækning til konfirmation
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Blåt julebord med blå tinsoldater og zink lysestager

Pyntede juleborde 2018

Juledagene nærmer sig, og inden længe sidder vi alle om det ene julebord efter det andet. Skal du stå for et af årets mange julearrangementer, har du måske allerede gjort dig tanker om bordopdækning og julebordpynt. Ellers giver vi dig her inspiration til at dække det smukkeste julebord, uanset om du er til et klassisk rødt julebord eller et mere moderne julebord med blåt julebordpynt.
Julepynt i glasklokke - nisserne fra Nääsgränsgården

Julepynt i glasklokker

Juledekoration 2018 - kalenderlys glas med papirklip og lyskæde
Find inspiration til din adventskrans 2018 - rød hvid adventsdekoration med krybbespil