DICTE

Vinene fra 2014 har fået navnet Dicte. De er opkaldt efter vores første barnebarn, som i en alder af bare 2 år, i 2009, var med til at plante den første vinstok. Da det siges, at første generation ikke kommer til at tjene penge på en nystartet vinproduktion, kunne vi lige så godt starte med at påvirke de næste generationer på et tidligt tidspunkt. I et forsøg på at involvere hende, og give hende ejerskab på projektet, fik hun sin egen vinplante, som vi sammen plantede aftenen i forvejen, som den allerførste plante. Herved ville hun, i fremtiden, kunne gå op og pege på planten og sige,  at det er hendes, og at hun var med til at plante den.

Trods den ihærdige indsats, syntes det dog ikke at have imponeret hende og overbevist hende om, at projekt Neder Kjærsholm Vingaard var et lovende projekt. Det stod klart, da hun et halvt år senere i en samtale med den lokale taxachauffør pegede ind på vinmarken og sagde “og der er bedstefars vinmark, som aldrig bliver til noget”.

At det kan være svært at dyrke vin i Danmark, kan hun naturligvis have haft ret i, og skæbnen ville da også, at vores første vin slet ikke kom til at indeholde druer fra hendes plante. Vinen fra 2013  fik derfor ikke navnet Dicte, som først planlagt, men årgangen fra 2014 bærer hendes navn – og indeholder druer fra hendes vinstok.

Dicte - dansk rødvin
Dicte - dansk hvidvin

Hvidvinen

Dicte er en hvidvin af Solarisdruen med noter af trøffel, tørrede rosiner, vanilje og sød melon. Smagen er frisk med nuancer af moden frugt, specielt granatæble og fersken. En harmonisk vin med en fin afbalanceret syre. Vinen har været 6 mdr. på nye franske egefade.

Pris: 300 kr.

Rødvinen

Dicte er en mørk rødvin af Rondodruen med noter af solbær, modne blommer og appelsinskal. Vinen er blød og silkeagtig med dominerende tanniner. Smagen er harmonisk med nuancer af kvæde og blommer. Vinen har været 8 mdr. på nye franske egefade.

Pris: 275 kr.

Premium hvidvin

Dicte Premium er en gylden hvidvin af Solarisdruen med noter af abrikos. Smagen er frisk med nuancer af abrikos og ristede mandler samt et hint af krydderierne peber og kanel.Vinen har været 6 mdr. på nye franske egefade.

Pris: 350 kr.

Premium Rødvin

Dicte Premium er en mørk rødvin af Rondodruen med noter af trøffel, brombær og sorte kirsebær, der leder tankerne hen på en gåtur i de danske skove. Vinen er blød og silkeagtig med en perfekt balance og stor kompleksitet. Smagen er harmonisk med nuancer af blommer, granatæble og abrikos. Vinen har været 8 mdr. på nye franske egefade.

Pris: 300 kr.

Rose

Dicte Rose er en vin af druerne Solaris og Rondo med noter af abrikos og appelsinskal. Smagen er frisk med nuancer af fersken, blommer og tranebær. En harmonisk tør rose med en frugtig finish.

Pris: 275 kr.

Hybrid II

Dicte Hybrid II er en rødvin af druerne Cabernet Cortis, Rondo og Solaris med noter af granatæble. Tydelig smag af kvæde og blommer. En vin med en god struktur som med fordel kan lagres.

Pris: 250 kr.