Efterårsdekorationer til efteråret 2017

Der er noget over efteråret – trods udsigten til koldere tider og nøgne træer, så kan efteråret alligevel noget. Solen står lavt på himmelen og reflekterer i træernes orange gule kroner – jeg får lyst til at tage i skoven, mærke den kølige efterårsluft, samle lommerne fulde af kastanjer og kogler, flotte efterårsblade og fint mos og bringe det hele hjem til en fin efterårsdekoration, der kan sprede efterårsstemningen.

Giv dine efterårsdekorationer en ramme

Når man skal lave en efterårsdekoration er det en god ide at starte med at skabe en ramme for dekorationen – det kan være en flot skål, en bakke, en lanterne, en kasse eller en gammel skuffe. Hermed er dekorationen afgrænset, og der er noget til at holde på formen. Herefter skal rammen fyldes op, og her er efteråret fyldt med fantastiske ting til at lave dekorationer af. En nem måde at lave en dekoration på er mere eller mindre at lægge dekorationsmaterialet tilfældigt ned i rammen. Det kan synes svært, og vejen til det endelig resultat kan synes frustrerende, når man halvejs i processen endnu synes det ligner en rodebunke. Men ofte skal man blot blive ved, og se hen over det halvfærdige resultat, for når først alle huller er lukket, så ender det som regel godt. Når først alle huller er lukket, kan man rette til, fjerne noget og erstatte det med noget andet, hvis der er noget der ikke fungerer.

Når først dekorationen er lavet kan denne med fordel sættes sammen med andre pyntegenstande som matcher farverne i dekorationen. Dette giver dekorationen mere fylde og integrerer den i sine omgivelser.

Byg din efterårsdekoration op i niveauer

Har man mod på mere og gerne vil dekorere et større område, som f.eks. omkring ens hoveddør eller en entre, skal man heller ikke være bange for en vis form for rod. Her handler det om at brygge noget op i flere niveauer, så ens efterårsdekoration ikke bliver flad at se på. En god måde at skabe niveau på er ved hjælp af kasser der stables, sættes på højkant eller vendes på hovedet. En lille bænk, en gammel stol eller en lille reol kan også fint bruges. Når disse er stillet an og området er afgrænset, handler det igen blot om at fylde pladsen ud. Her skal man, igen, væbne sig med tålmodighed og frem for alt være opmærksom på, at alt ikke har samme højde. Start med at placere de store ting, og fyld derefter hullerne ud med de små elementer. Et par flotte kastanjer, små pyntegræskar, kogler og æbler kan gøre en verden til forskel, når den sidste finish skal laves.

Tag et kig på billederne, find inspiration og prøv at aflure, hvad det er, der gør det til en flot efterårsdekoration.

Kan du ikke vente med at komme igang? Så se disse indlæg fra sidste år:

Efterårsdekorationer ved hoveddøren

Efterårspynt til bordet og boligen

Trends i efterårets boligindretning 2017

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Farvet glas - små glasskåle i flotte farverNeder Kjærsholm Hovedgaard
Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle