Efterårspynt til bordet og boligen

Lad din bolig afspejle årstiden

Vejret har den seneste uge, for alvor, vist sit efterårsansigt frem og med udsigt til den første efterårsstorm – ja, så kan man godt mærke det er efterår. For selv om at langt de fleste blade stadig er grønne, og vi forhåbentlig stadig får nogle varme solskinsdage i år, så kan man alligevel godt fornemme, at efteråret er over os. De første buske har skiftet til efterårsdragt og mellem alt det grønne titter gule blade frem. Det giver en naturlig lyst til at hygge indendøre, og skifte de lyse sommer farver ud med nogle dybere og kraftigere farver, som kan afspejle årstiden.

Lad dig inspirere af naturen til din efterårspynt

Efteråret har mange farver, og når boligen skal dekoreres, eller bordet pyntes, så er naturens farver et godt sted at finde inspiration. Lige nu modner blommerne, de første æbler er begyndt at drætte ned, og er man heldig at bo tæt på heden, kan man lige nu opleve det fantastiske syn af et helt lilla landskab af lyng der blomstrer.

Men ser man op mod trætoppene står det meste stadig grønt, trods kalenderen melder om efteråret og vejret er derefter. Men det er grønt på en anden måde, sommerens lyse grønne farver er blevet mørkere og mere dyb i farven. Så selv om at grøn nok langt fra er den første farve folk forbinder med efterår, så kan den dybe grønne farve alligevel godt give en intens efterårstemning.

Senere på efteråret begynder de varme orange røde farver at titte frem og forvandler landskabet til et farvemekka af orange nuancer, der understreges af kastanjerne, der drætter ned og blotter sit gyldenbrune indre.

Sidst, men ikke mindst, lige inden efteråret er slut, og alle træer står helt nøgne med bare grene, falmer de orange blade og landskabet forvandles endnu en gang til gul og brun.

Således har efteråret mange farver, og der er masse er af inspiration at hente. Her har vi dækket 4 forskellige efterårsborde inspireret af efterårets skiftende farver.

Det lyder måske dyrt og besværligt, sådan at indrette og dekorere efter årstiden, men tit er det kombinationen af farver, og fraværet af andre, der skaber stemningen. Tag eksempelvis de lyserøde og lilla nuancer, der her er sat sammen med mørke grene på en mørk og rustik dug, havde man istedet blandet disse med nogle farverige blomster på en lys dug havde stemningen været en helt anden. Det handler om at bruge de ting man har og udnytte naturens ressourcer – og ja, så kan det være, der skal suppleres med nogle få ting.

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Påskeborddækning - Pynt påskebordet med flot påske bordpynt

Påskeborddækning – Dæk et flot pyntet påskebord

,
Påskefrokost er lig med påskeborddækning, men hvordan griber man det lige an? Hvad skal man bruge som påskebordpynt, og hvordan får man lavet et flot pyntet påskebord? I dette blogindlæg forsøger jeg at hjælpe lidt på vej og komme med mine bedste tips og tricks til, hvordan man med udgangspunkt i det, man allerede har, kan dæk et flot påskebord i 2024.
Inspiration til konfirmations borddækning

Inspiration til konfirmations borddækning

Konfirmations borddækning er en central del af at skabe den rette stemning, når den store dag skal fejres. Men hvordan pokker gør man det? Hvordan dækker man et flot og festligt konfirmationsbord, som passer til lige netop den aldersgruppe - et bord, som ikke bliver for barnligt og samtidig heller ikke for voksent? Og hvordan laver man konfirmationsbordpynt, som afspejler konfirmanden? Alt dette dykker vi ned i i dette blogindlæg, hvor vi med udgangspunkt i tre forskellige konfirmationsborde kommer med vores bud på konfirmations borddækning anno 2024.
Pynt et flot julebord - kreative ideer til juleborddækning 2023

Inspiration til juleborddækning 2023

,
Hvordan skal dit julebord i 2023 se ud? Med udgangspunkt i 5 ideer til juleborddækning giver jeg mit bud på, hvordan et flot julebord kan se ud her i 2023. Vi kommer til at se nærmere på forskellen på juleborddækning til det store selskab versus det lille selskab. Vi dykker ned i, hvordan du kan gøre julebordet personligt, og vi går i detaljen med bordkort til julebordet, servietten og det stemningsskabende lys. Så scroll ned og få inspiration til pyntning af julebordet i 2023.
Indendørs Efterårsdekorationer med Lys

Inspiration til indendørs efterårsdekorationer med lys

Selvom sommeren langsomt ebber ud, er der ingen grund til at lade humøret synke med solen. Efteråret bringer med sig en hel skattekiste af farverige blade, hyggelige aftener indendørs og en gylden mulighed for at lave smukke indendørs efterårsdekorationer med lys. I dette blogindlæg ser vi nærmere på forskellige idéer og inspirerende tips til at skabe hyggelige og stemningsfulde efterårsdekorationer, der vil lyse op i dit hjem i løbet af efterårsmånederne.
Inspiration til sommer borddækning - bordpynt sommer - sommerfest bord

Sommer borddækning

,
Sommeren er endelig her, og det er tid til at nyde de lune sommeraftener sammen med venner og familie. Uanset om du planlægger en picnic i parken, en festlig Sankt Hans aften eller en hyggelig middag på terrassen, kan en flot sommer borddækning være med til at skabe en stemningsfuld og mindeværdig oplevelse for alle. I dette blogindlæg vil jeg dele mine bedste tips og tricks til at lave en flot sommer borddækning, der vil imponere dine gæster og skabe den helt rigtige atmosfære.
Efterårs bordpynt til jagtmiddag - efterårsfarver og bordpynt i rust

Når der skal inviteres til jagt middag

D. 1 oktober går jagten ind på stort set alle jagtbare vildtarter, og dermed lyder startskuddet til efterårets jagtsæson. Det betyder at der de kommende uger, helt frem til januar, vil blive inviteret på jagtmiddage rundt omkring i diverse jagtselskaber. Nogle steder bliver der gjort meget ud af en sådan middag – andre steder er det mere en praktisk foranstaltning. Uanset, hvor meget der bliver gjort ud af det, tager det altid kegler at tænke i jagt tema, når der bliver inviteret på jagtmiddag. Vi har her dækket 3 forskellige jagt borde som inspiration til, hvordan man kan tænke et jagt tema ind i bordopdækningen.
Udendørs efterårsdekorationer med græskar
Efterårsdekoration med lys 2018
Ekelund bordløber af stof med blå hortensia