Figurer til haven der skaber liv

Foråret er for alvor kommet, dag for dag kan man se græsset gro, bladene springe ud og høre fuglkvieder der bliver mere og mere mangfoldig i klangen. De første dage er med garanti allerede blevet spenderet i haven  og forhåbentlig bliver der mange flere dage af disse, hvor man får lyst til at gi sig i kast med havens små sysler. En af disse små sysler kan være at indrette et spændende hjørne i have, et indbydende dør parti eller måske bare en lille hyggekrog på terrassen eller altanen. Blomster, grønne planter og flotte have krukker er oplagte elementer, når haven skal indrettes, men også ting fra naturen og havefigurer kan være med til at gøre det hele hyggeligt og spændende.

Pynt til haven er et spørgsmål om ballance

Ja, der er delte meninger om havefigurer, men spørg du mig, så kan disse netop være med til at skabe liv og personlighed, men det er ikke nødvendigvis helt let. Vil man gerne indrette haven med andet end blot planter og krukker, skal man holde tungen i lige i munden, for når vi snakker figurer til haven, er grænsen mellem stilfuld og kikset hårfin.

Det handler først og fremmest om at begrænse sig og sørge for, at det ikke tager overhånd – havefigurer skal helst kun supplere havens planter og ikke udgøre pynten i sig selv. Hernæst kan det være en god ide at lægge sig fast på en stil, det kan være klassiske keramik havefigurer, vejrbestandige plastik figurer til haven eller de for tiden populære beton figurer. Der findes mange typer af havefigurer at pynte haven med, det er blot at vælge nogle, der passer til ens stil og temperament. Holder man sig ovenstående to råd for øje er det blot at lade kreativiteten få frit løb, kombine figurerne med nogle flotte lanterner, blomster i krukker og eventuelt nogle ting fra naturen – det kan være flotte sten, en rustik træstamme, eller afklippet grene arrangeret i en krans eller i en krukke. Forskellige elementer i haven er med til at skabe liv og gøre haven spændende og indbydende.

Brug også dine havefigurer indendøre

Det danske vejr er lunefuldt og ikke alle havefigurer tåler alt slags vejr, det er derfor værd at overveje, om ikke også ens havefigurer kan bruges indendøre, så man får det fulde udbytte ud af sine små figurer. Havefigurer er nemlig hvad du gør dem til, det er dig der definerer, hvor de passer ind, og visse pyntefigurer kan med fordel både bruges indenfor og udenfor. Omvendt kan det ligeledes være, at nogle af stuens større nips og pyntefigurer kan tåle at komme en tur med udenfor i sommerens bedste måneder og få sig et nyt liv der. Det er alt sammen værd at overveje…

Kan du ikke vente med at komme igang? Så se disse indlæg fra sidste år:

Efterårsdekorationer ved hoveddøren

Stemningsfyldte efterårsborde

Fra vinter til jul med få ændringer

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Ideer til adventskrans 2022 - adventskrans til ophæng
Inspiration til juledekorationer 2022 – Juledekoration med LED lys og kunstige blomster
Efterårsdekorationer 2022 - efterårsdekoration med græskar på træ etage

Efterårsdekorationer 2022

Efterårs bordpynt til jagtmiddag - efterårsfarver og bordpynt i rust
Lille juledekoration med adventstale og kalenderlys
Adventskrans 2020 - inspiration til årets adventsdekoration
Inspiration til julepynt 2020 - Juletrends og tendenser
Påskekrans til dør med hvide påskeharer
Påskedekoration 2021 - kobber fad pyntet med påskeæg og anemoner