Find inspiration til årets adventskrans 2018

Adventskransen 2018

Har du taget stilling til, hvordan din adventskrans skal se ud i år? Hvis ikke, så er du havnet det helt rigtige sted. Her får du 15 gode bud på, hvordan en adventskrans skal se ud anno 2018. Der er med sikkerhed lige så mange meninger om, hvordan en adventsdekoration skal se ud, som folk der læser dette indlæg. En adventsdekoration er en personlig ting præget af traditioner, minder og forskellige niveauer af kreativ skabertrang. Uanset hvad man er til, har vi her forsøgt at spænde bredt, så der både er noget til dem, der er til de helt traditionelle rød hvide adventskranse, folk med en barnlig sjæl og de af jer, der foretrækker en stilfuld og moderne adventsdekoration.

Find en base for din adventsdekoration

Når man står overfor at skulle lave en flot og personlig adventsdekoration, kan man enten vælge at bygge den op fra bunden, eller man kan starte dekorationen ud fra en færdiglavet adventsstage. Begge dele har sine fordele – bygger man sin adventsdekoration op fra bunden, har man helt frie hænder og kan forme og præge udtrykket, som man vil. Vælger man derimod en adventsstage, så er formen givet – til gengæld er der en ramme at bygge på, hvilket ofte kan gøre det hele lidt lettere. Og selv om man bygger adventsdekorationen op omkring en adventsstage, så kan udtrykket varieres på talrige måder og gøres lige så personlig som en adventsdekoration, der er skabt fra bunden. Det er således et spørgsmål om, hvad man synes, der er lettest, og om hvor frie rammer man ønsker.

Skab en moderne adventskrans med blomster

Mange vil mene, at en rigtig adventsdekoration skal indeholde mos, gran og kogler, men skal man være med på den sidste nye mode, skal man overveje at bruge blomster i sin dekoration. En adventsdekoration med blomster kan give farve og friskhed til julen.

Vi har her lavet to forskellige adventsdekorationer med blomster. En klassisk adventskrans i en af vores grå metal kranse pyntet med juleroser i 3 forskellige farver suppleret med forskellige husløg og små tidselblomster.
Og en anden i en adventsskål, som er foret med mos pyntet med lyng, bordeauxfarvede blomster og julekugler i 4 forskellige rosa røde nuancer.
En adventskrans skal stå hele julen igennem, hvilket kan være svært at få til at lykkedes med friske blomster. Derfor kan det være en god ide at bruge kunstige blomster, som i dag kan fås så naturtro, at det kan være svært at se forskel. Køb eventuelt nogle med flere blomsterhoveder og klip dem af stænglen i den ønskede længde – på den måde når man langt med blot 3 forskellige slags.

Skal din adventskrans være børnevenlig?

Har man børn i huset er det værd at overveje at have dem med i tankerne, når årets adventsdekoration skal kreeres. En måde at gøre det på kan være at lave et lille nisselandskab i adventsdekorationens midte med små nisser, juletræer og svampe. En sådan dekoration har vi lavet i en af vores helt billige adventskurve, som vi først har fyldt med grankogler og en enkel lyskæde, hvorefter vi har lagt et lag mos hen over, så det flugter med kanten. Mospuden er barnligt dekoreret med helt små nisser, røde huse og et juletræ, mens der om hvert lys er bundet søde små adventstal formeret som elge.

En anden måde at tage børnene med på kan være at inkorporere et krybbespil. På den måde mindes alle i familien om, hvorfor det er, vi fejrer jul.
Vores bud på en sådan adventskrans er lavet på en sort metal bakke, hvorpå vi har stillet en enkel sort adventsstage og beklædt den med mos udenomkring. Oven på mosen har vi lagt nogle lærkegrene og pyntet med små røde og hvide kugler og små bark stjerner.

En adventskrans behøver ikke at indeholde levende lys

Hører man til en af de familier, som helst undgår levende lys, behøver man ikke helt at afskrive årets adventskrans. I dag kan man både få utrolig gode LED bloklys og stagelys, og ja, såmænd også fyrfadslys, hvis man ønsker det. En af de lidt sjovere måder at løse problematikken omkring levende lys på, kan være at tænde en engel hver søndag i advent istedet for et lys. Det har vi gjort i en af vores eksempler, hvor vi har lavet en lang sølv bakke med hvide juletræer og glas engle. Under hver engel har vi placeret et lille LED fyrfadslys som, når det tændes, får englens kjole til at lyse op. På den måde tændes der en engel for hver søndag i advent.

Det vil blive en lang roman, hvis vi skal nå at runde alle dekorationerne, så tag et kig og lad dig inspirere. Har du spørgsmål til nogle af dekorationerne, er du altid velkommen til at kontakte os på shop@nederkjaersholm.dk eller på facebook. Du kan finde alle vores brugte elementer nedenfor. Se også kategorien Advent for flere adventsstager, adventstal og lysholdere.

Se også disse indlæg:

Find inspiration til din adventskrans 2019

Inspiration til årets juledekoration 2018

Inspiration til julebordet 2017

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til adventskrans 2022 - adventskrans til ophæng
Adventskrans 2020 - inspiration til årets adventsdekoration
Inspiration til adventskrans 2019 - grønne led lys
Find inspiration til din adventskrans 2018 - rød hvid adventsdekoration med krybbespil
Adventsdekoration i adventsstage på bund af kogle og lyskæde.
Adventsdekoration 2019. Juledekoration med lysholdere. Julenisser og juledekorationer.