Vi ligger og vipper på kanten til jul, – storcentre, supermarkeder og bolig butikker har fundet julepynten frem, og vi kan bestemt heller ikke sige os fri. Mange synes det er alt for tidligt, men det til trods, så sælger vi allerede julepynt i stor stil. For selv om det kan føles for tidligt, så er vi alligevel mange, der glæder os og ikke kan lade være med at tænke i juleoppyntning. Det sagt, så er det måske alligevel en kende for tidligt at finde julepynten frem derhjemme. Jeg har derfor besluttet at vise, hvordan en vinter inspireret opstilling nemt og enkelt kan ændres til en jule opstilling blot ved at skifte et par elementer ud. På den måde kan man så småt starte, og når tiden så er inde, kan man hurtigt lave sin opstilling julet.

Jeg har valgt at fokusere på de kølige blå farver, som passer godt til vinterens mørke og kulde. På den måde er det heller ikke så julet i traditionel forstand, og man kan dermed lettere tillade sig at starte lidt tidligt uden at blive træt af det.

Jeg har lavet 3 eksempler, som alle er bygget op omkring levende lys, som i den grad hører årstiden til. Fælles for dem alle er, at der er sat et par årstidsneutrale pyntegenstande til, som med skiftet til jul bliver byttet ud med julepynt. I to af eksemplerne har jeg brugt lidt falsk sne og nogle dekorative stjerner, som nærmest med et trylleslag leder tankerne i retning af julen. Det har stor effekt og er både simpelt og billigt. I virkeligheden skal der ikke så meget til.

Prøv at se på dine pyntegenstande og overvej, hvor lidt der skal til for at gøre dem julet….