Ideer til din adventsdekoration 2022

Adventsdekorationen er en af julens mange traditioner og måske en af de traditioner, som mange husker fra deres barndom. Jeg husker særligt den evige diskussion mellem mine forældre om, hvordan adventskransen skulle se ud, med min far på den ene side, der synes en rigtig adventskrans er lavet af gran med hvide lys og røde bånd, og min mor, på den anden side, der med sin kreative hjerne synes, at en adventskrans kunne se ud på mange forskellige måder. En diskussion min far altid har tabt, selv om min mor, til tider, har forsøgt at imødekomme nogle af hans ønsker. Hvordan en adventsdekoration kan se ud i 2022, vil jeg her forsøge at give mit bud på og jeg håber det kan inspirere dig til at lave din personlige adventsdekoration 2022.

Adventsdekoration på fad

Når min far ønskede sig en adventskrans med røde bånd og hvide lys, er det sandsynligvis fordi, at sådan var det i hans barndom. Den gang var en adventskrans på fad, der stod på bordet, helt utænkeligt. Men der er sket meget siden da og i dag er det mere reglen end undtagelsen, at adventskransen står på bordet frem for at hænge i loftet. En adventskrans, på et fad, er da også på mange måder lettere at arbejde med og giver nogle langt friere rammer. En sådan adventsdekoration kan både laves rund, firkantet og aflang. Jeg har lavet to forskellige adventskranse på et fad. Den ene er lavet i en firkantet bakke med en relativt høj kant som er med til at holde på dekorationen. I den har jeg lagt forskellige rosa/lilla kunstige blomster samt nogle klare glaskugler fra Ib Laursen. Lysene, jeg har valgt at sætte i, er LED lys, hvilket gør, at jeg ikke har skulle tænke over brandfare. Samtidig har jeg valgt LED lys med fjernbetjening, så lysene ikke skal tages op for at blive tændt og jeg derved risikerer at dekorationen forrykker sig.
Den anden er lavet på et rundt fad, hvor fadet mere eller mindre forsvinder under dekorationen. Dekorationen er bygget op på en eukalyptuskrans, hvor der skiftevis er isat cremefarvede kunstige blomster, dekogrene med sne, samt kristtjørne med glimmer. Det er begge adventsdekorationer på et fad, men vidt forskellige.

Adventskrans til ophæng

Er man til en adventskrans til ophæng, så har vi i år fået en helt ny hængende adventsstage, som jeg er helt vild med. Det er et stort solidt fad med hul i midten lige til at pynte – og der er plads til meget pynt og mulighederne er mange. Jeg har lavet tre vidt forskellige adventskranse i den. Den første har jeg valgt at pynte med grønne folde juletræer, julefigurer og røde LED bloklys. Det er mit take på en moderne adventskrans i julens traditionelle farver.
Jeg synes ofte adventskransens 4 lys kan være lidt svære at arbejde med – de kan hurtigt komme til at stikke ud fra den øvrige dekoration. Sådan havde jeg det også med denne adventskrans, og derfor valgte jeg at give den et twist og bruge 8 lys – 2 til hver advent. Ved at tilføre den de to forskellige højder, og diametre, opstår der en dynamik der gør, at lysene falder langt bedre i med den øvrige dekoration.
I den næste dekoration har jeg ladet mere af adventsstagen være synlig. Her har jeg genbrugt ranken, jeg i et andet eksempel har brugt direkte på et julebord. Ranken er lagt i den ene side af stagen, imens der modsat er sat fire LED kronelys, i hver sin stage, samt nogle helt små vaser med kunstige blomster.
I den sidste har jeg pyntet stagen med 4 røde LED bloklys, og en masse forskellige røde julekugler, samt lidt andet rødt deko materiale for at lukke hullerne.
Stagen fåes i 2 forskellige størrelser og kan sagtens bruges hele året rundt. Det skal jeg nok vise jer eksempler på efter jul.

Pyntning af adventsstage

En anden løsning, der i de seneste år er blevet utrolig populær, er at købe en adventsstage og pynte den. Der findes talrige adventsstager, og i webshoppen, under kategorien advent, har vi mange forskellige, der ikke koster alverden. At bygge sin adventsdekoration op omkring en adventsstage gør det nemmere at få begyndt, fordi du har en fast ramme at bygge dekorationen op omkring. Samtidig kan det måske også for nogle synes en smule begrænsende, fordi man ikke starter med et hvidt stykke papir. Det sagt, så giver de forskellige stager forskellige udfoldelses muligheder.
En af de stager, jeg har brugt, er lavet som en krans af frostbelagte grene – den er dekorativ i sig selv og behøver næsten ikke mere. Jeg har dog valgt at sætte nogle grene af kunstige magnolier i, hvilket passe godt ind i tiden, hvor vi ser rigtig mange adventsdekorationer med blomster.
En anden sjov adventsstage, jeg har brugt, er et lille firkantet stativ med net over og 4 lysholdere. Her bliver dekorationen lige hævet fra bordet og dermed får du den samme svævende effekt som ved en hængende adventskrans. Tilmed giver det mulighed for at lade noget hænge ned og arbejde med rummet mellem bord og stage. Jeg har valgt at udnytte rummet ved at hænge to hjerter under stagen, men det kunne også sagtens være julekugler eller adventstal.
En sidste jeg vil nævne, er den sorte adventsstage, som er en mere klassisk stage. Den er god, hvis man ikke har så meget plads at gøre godt med. Jeg har her valgt at pynte den med figurer af svampe, et sødt lille rådyr samt nogle deko grene, men igen er mulighederne mange. Den kan pyntes med alt fra julekugler, figurer, blomster og til og med juleslik for den sags skyld.

Det er ikke alle dekorationer jeg her når at gå i dybden med, men jeg håber dog alligevel at billederne vil inspirere dig. Har du spørgsmål til nogle af dekorationerne, er du altid velkommen til at kontakte os. God fornøjelse.

Alle varer, der er brugt i indlægget, kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger, så er du mere end velkommen til at kontakte os.