Indendørs efterårsdekorationer med græskar og kastanjer

Der har været stille her på bloggen længe, grundet barsel, men nu, hvor efteråret er over os, så skal der altså til at ske noget igen. Vi starter med lidt inspiration til indendørs efterårsdekorationer. For efter en lang, og usædvanlig lækker sommer, så er det som om, at efteråret pludselig er dukket op fra den ene dag til den anden – har du det også sådan? Vi har været forvent med mange tørre solskinsdage med lunt og lækkert vejr, men pludselig er det altså blevet koldt. Det giver mig sådan lyst til at trække indenfor og skrue op for hyggen og ikke mindst de små kreative sysler. I første omgang kaster vi os over de indendørs efterårsdekorationer, for kaster man et blik udenfor, så er det lige nu at kastanjerne falder af træerne og græskarene titter frem under de store græskar blade.

Efterårsdekorationer til bordet

Når der skal laves efterårsdekorationer til bordet, kan det været godt at afgrænse dekorationen med et fad, eller en flot bakke, og ofte vil man opleve, at bakken næsten udgør 50 % af dekorationen i sig selv. Som eksempel på det, har jeg brugt en rustik unika bakke og dekoreret den med en hurricane stage med efterårsmateriale i – det kan være kastanjer, kogler, blade, nødder eller hvad du nu lige kan finde. Her ud over har jeg sat en urtepotte med lyng, et træ æble og en lille glas stage med kaffebønner og en lyskæde i. Fire enkelte elementer som er samlet på en bakke. 

I et andet eksempel har jeg lavet en indendørs efterårsdekoration på en træ etage. En dekoration som denne giver meget volumen uden at tage ret meget plads op på bordet. En dekoration som denne kunne være flot til en efterårs brunch, hvor dekorationen eventuelt bliver en aktiv del af bordopdækningen. Her kan skåle, skeer, glas og måske endda snacks indgå som en del af dekorationen, – her er det blot vigtigt at sørge for, at dekorationen ikke kommer til at se afpillet ud i takt med at ting fjernes. Skeer og snacks kan stilles i et dekorativt glas eller en skål, og krus kan placeres oven på flotte efterårsblade, således at der ikke opstår et hul, når de tages i brug. I en dekoration som denne kan du bruge de ting, du lige har ved hånden. Nogle små fyrfadsstager, nogle kastanjer, æbler fra haven eller små pyntegenstande og så kan du supplere med små lyngplanter, pyntegræskar m.m.

Når en efterårsbuket bliver til en efterårsdekoration

I min optik kan en efterårsdekoration være mange ting og behøver langt fra at være særlig omstændig eller svær. En dejlig nem måde at lave en flot dekoration til efteråret er at starte med en efterårs buket. Vi er, som I ved, ret glade for kunstige blomster, fordi det bare er nemt og det holder, -men man kan også sagtens vælge en frisk buket eller lave en kombination af grene fra haven suppleret med et par enkelte farverige kunstige blomster. Jeg har i ovenstående eksempler lavet to efterårsdekorationer med udgangspunkt i buketter. Den ene buket er sat i et stort hurricane glas, der er fyldt med grankogler, kastanjer og små pyntegræskar. Har man børn med er denne dekoration helt ideel, fordi børnene så nemt kan være med til både at finde de ting, der skal i hurricane glasset, men også være med til at putte dem i. Bruger du friske blomster, kan du i hurricane glasset stille en mindre vase med vand, som vil blive skjult af kogler og græskar og vupti, så har du en flot indendørs efterårsdekoration. I det andet eksempel er buketten blot stillet i en enkel vase på et rustikt stykke træ pyntet med et par bloklys og søde små græskar af filt fra Én Gry og Sif. To meget forskellige dekorationer som er lige til at gå til.

Har du mere tid og mod på at skabe din egen indendørs efterårsdekoration, så kan du med fordel lave en mere klassisk efterårsdekoration. Med udgangspunkt i en af vores nye eucalyptus kranse har jeg lavet en efterårsdekoration centreret om et hurricane glas med et flot orange bloklys i. For at få lyset til at stå helt stabilt, og skabe noget bund i dekorationen, har jeg i bundet af glasset drysset et tyndt lag kaffebønner. Eucalyptus kransen har jeg dekoreret med afklip af kunstige blomster samt nogle enkelte grankogler. Bruger du kunstige blomster kan du med fordel klippe dem i mindre stykker og bruge dem på denne måde, når du er færdig med at bruge dem i en buket. Mange af vores kunstige blomster er desuden konstrueret således, at blomsten kan trækkes af stilken og efterfølgende sættes på igen. På den måde kan de kunstige blomster bruges på talrige måder og kombineres i det uendelige.

Efterårsdekorationer med græskar

Græskar er en stor del af efterårets pynt, men når vi skal lave indendørs efterårsdekorationer, kniber det, at de kan holde sig så længe, som vi ønsker at dekorationen skal stå. Derfor kan det være godt at tænke i alternativer. Én Gry og Sif har lavet nogle flotte græskar af filt (både store og helt små) som er oplagte at bruge i en indendørs efterårsdekoration. I et eksempel har vi brugt græskarene i en stor fletkurv, hvor de er dekorativt placeret sammen med en buket tørrede blomster fra Ib Laursen samt nogle enkelte efterårsblade. En dekoration som denne er flot i en entre eller op af en trappe eller på et repos. Alternativt kan græskarene blot placeres frit på gulvet omkring en stor gulvvase eller placeres strategisk op af en trappe sammen med nogle lanterner. De store græskar giver mange muligheder og er tilmed utrolig børnevenlige.

Jeg håber du er blevet inspireret og har lyst til at give dig i kast med din egen efterårsdekoration. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Alle varer, der er brugt i indlægget, kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger, så er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Se også disse indlæg:

Ideer til adventskrans 2022 - adventskrans til ophæng
Inspiration til juledekorationer 2022 – Juledekoration med LED lys og kunstige blomster
Lille juledekoration med adventstale og kalenderlys
Inspiration til julepynt 2020 - Juletrends og tendenser
Inspiration til julebord i rosa og grønne nuancer
Udendørs julehygge - juledekoration i træbakke

Skab julehygge udendørs

Juledekoration 2018 - kalenderlys glas med papirklip og lyskæde
Juledekoration 2017 - grønt bloklys og gran, eucalyptus blade og husløg
Juledekoration 2019. Julekalenderlys og nisser. Julepynt 2019.