Inspiration til årets juledekoration 2017

Julen nærmer sig med hastige skridt og de af os, der elsker julepynt og julestads, er efterhånden så småt begyndt at overveje, hvordan årets juledekoration skal se ud – ja, for nogles vedkommende har overvejelserne måske ligefem været igang længe.

Det er med andre ord på tide at se nærmere på årets juledekoration.

Sådan laver du en nem juledekoration

Når der skal laves juledekorationer, kan man gribe det an på forskellige måder, afhængig af hvor kreativ man føler sig, og hvor lang tid man har til rådighed. Vi har her forsøgt at lave en bred vifte af dekorationer, så der er noget for alle.

Blandt de nemme og enkle juledekorationer er kalenderlys-glassene, hvor man hver dag sætter et nyt lys i. Lægger man et lille stykke gran på toppen, binder et bånd om eller sætter en lille figur ved, så har man en super nem og flot juledekoration. Vil man gøre lidt ekstra ud af det, kan man også vælge at pynte glassets bund og finde et andet sted at opbevare lysene. På den måde kan glasset dekoreres og varieres i det uendelige.
En anden nem løsning, når der skal laves juledekoration, er at vælge en færdig krans og sætte lys i – det kan føles lidt ligesom at snyde, men når først lyset er placeret i kransen, så er der ikke nogen, der vil tænke over det.

En sidste nem løsning er kammerstagen, som ligesom kalenderlys-glasset blot skal have et lille stykke gran eller fyldes med mos, kogler, nødder, små julekugler eller hvad fantasien nu rækker til.

Sådan laver du en moderne juledekoration uden ler og oasis

Har man mod på lidt mere, kan man give sig i kast med at bygge en dekoration op fra bunden. Jeg har her lavet 2 forskellige i blå, grønne og lilla nuancer.
Fælles for dem begge er, at der, i ingen af dem, er brugt ler eller oasis. I den første dekoration har jeg blot viklet en lærke ranke rundt om et bloklys og flettet tidselblomster og husløg ind imellem og til sidst sluttet af med at sætte to fugle på klips i samt et par grønne bær.

Den anden dekoration er lavet på en træ blok, hvor et gråt bånd holder et par eukalyptus stilke fast langs den ene side. Langs stilkene er der lagt et par kogler og en tidselblomst, og så er der også her sat en lille fugl i.

Sådan lever du en juledekorationen uden levende lys

I sidste uge satte vi fokus på alternativer til levende lys, og som lovet er en god portion af juledekorationerne også uden levende lys. Dog gav det her helt andre udfordringer, fordi LED lys ikke på samme måde brænder ned og dermed ikke kan fungere som et kalenderlys. Så når vi alligevel synes der skulle være et godt alternativ med dato indikator – ja, så måtte vi tænke kreativt. Svaret her på blev en juledekoration med en sød dato figur i centrum. Hun blev placeret på en bund af gran, røde bær og små fluesvampe, som giver dekorationen udtryk af en klassisk juledekoration. For også at give den et element af lys er der omkring grangrenene viklet en enkel lyskæde som kan lyse op og skabe stemning.

Se med næste uge når vi laver adventskranse og adventsdekorationer.

Kan du ikke vente med at komme igang? Så se disse indlæg fra sidste år:

Find inspiration til årets juledekoration 2018

Find inspiration til årets adventskrans 2018

Stemningsfyldte efterårsborde

Fra vinter til jul med få ændringer

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Inspiration til haven 2019. Havefigurer og havepynt.
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2019 - find inspiration til din påskeudsmykning
Inspiration til borddækning til konfirmation
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Blåt julebord med blå tinsoldater og zink lysestager

Pyntede juleborde 2018

Juledagene nærmer sig, og inden længe sidder vi alle om det ene julebord efter det andet. Skal du stå for et af årets mange julearrangementer, har du måske allerede gjort dig tanker om bordopdækning og julebordpynt. Ellers giver vi dig her inspiration til at dække det smukkeste julebord, uanset om du er til et klassisk rødt julebord eller et mere moderne julebord med blåt julebordpynt.
Julepynt i glasklokke - nisserne fra Nääsgränsgården

Julepynt i glasklokker

Juledekoration 2018 - kalenderlys glas med papirklip og lyskæde
Find inspiration til din adventskrans 2018 - rød hvid adventsdekoration med krybbespil