Bliv klar til jul: Vi giver dig julepynt inspiration og ser på juletrends og tendenser 2020

Julen står for døren- også selvom at der kan synes længe til endnu. Men storcentrene er begyndt at pynte op, supermarkederne har fået julesnolderet på hylderne og ja, vores juleudstilling har været åben siden 1 oktober. Julen 2020 er så småt skudt i gang, men hvilke juletrends og tendenser kommer til at tegne denne jul? Vi tager et kig på dette års juletrends og giver dig inspiration til julepynt.

Nostalgisk julepynt

Ganske som farverne og materialerne ændrer sig med årene, så skifter julefigurerne også udtryk. Vi ser i år en tendens til, at mange af julefigurerne får et nostalgisk udtryk – et udtryk der får os til at tænke på barndom, gamle dage og nogle af os vil måske også tænke, at det er billedet af rigtig jul.
Nostalgisk julepynt er et af dette års store juletrends, og mens udtrykket varierer fra den meget detaljerede julemand med barnet på skødet, til pinnochio figuren i klassiske rød hvide farver, over til de nostalgiske tivoli figurer løjtnant Charlie og Fiona, så har de det til fælles, at deres udtryk peger tilbage i tiden.

Julefarver 2020

År tilbage havde julen hvert år en trend farve, som var gennemgående for det pågældende års julepynt – lilla, sort eller sølv osv. Sådan er det ikke længere – finanskrisen fik os til at søge tilbage til det klassiske og sikre, og imens der, i de seneste år, er blevet løsnet lidt op, så er julepynten stadig overvejende klassisk i farverne.

Det sagt, så kan vi alligevel godt snakke om trend farver, også når det er jul – de er bare ikke så dominerende som tidligere. Dette års store trend farve er grøn og det gælder også julepynten. Vi ser i år flere grønne julefigurer, julestager og dekorations materiale.  Et godt eksempel her på er den rigt detaljerede julemandsfigur, hvor vi ser nostalgien få et moderne tvist af grønt.

Julepynt med glimmer

Hvor der igennem en lang række år har været stort fokus på natur materialer, og det naturlige udtryk, så bevæger vi os nu LANGSOMT over imod et mere pyntet udtryk, hvor ting bliver belagt med glimmer, -blomsterne bliver indfarvet i unaturlige farver eller får et glimtende frost look, og dekorationsmaterialerne bevæger sig fra natur kogler over til glimmer belagte kogler, blade og pong ponger.

Blomster – årets store juletrend

Tørrede blomster er gennem de seneste par år blevet utrolig moderne, og det er de også når det kommer til julepynt. Vi vil i år se juledekorationer pyntet med tørrede blomster og indfarvede blomster, men også med naturlige friske/kunstige blomster.  Blomster kommer til at være en stor del af denne jul både i de klassiske juledekorationer, i vaser og som bordpynt. Særligt juleblomster som amaryllis, julestjerner og hyacinter hører julen til, men vi vil også se mange andre farverige blomster, som ikke traditionelt hører julen til, såvel som de tørrede blomster.

Dette var blot et lille indblik i dette års juletrends, men billedet er spraglet – ud over nostalgi, glimmer og blomster finder vi også talrige andre ting. Vi håber du har fundet inspiration til julepynten i år, og glæder os til at forkæle jer med endnu mere inspiration de kommende uger. Er der noget særligt du mangler inspiration til, er du altid velkommen til at skrive til os – så kan det være vi tager det med i et indlæg.

Alle varer, der er brugt i indlægget, kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger, så er du mere end velkommen til at kontakt os. 

Se også disse indlæg:

Inspiration til julepynt 2020 - Juletrends og tendenser
Inspiration til julebord i rosa og grønne nuancer
Udendørs julehygge - juledekoration i træbakke
Julepynt i glasklokke - nisserne fra Nääsgränsgården