Inspiration til nytårsbordet

Nytåret nærmer sig, og traditionen tro skal det fejres med et brag. Det er her på årets sidste dag, at der gøres status for det forgangne år, og der fremsættes ønsker for det nye. Vi mødes med venner og bekendte omkring et veldækket bord til den bedste mad, der kan frembringes. Der bliver ikke sparet på noget, for denne sidste dag på året er og bliver noget særligt. Vi tager pænt tøj på, drikker champagne, spiser 3 retters menu og brænder en masse penge af på krudt og festfyrværkeri, når klokken slår tolv.

Går man rundt med et lille pyntegen, er det på denne dag, man kan få lov at give den fuld gas på alt, hvad der har med pynt til nytår at gøre. Nytårsaften skal bordet selvfølgelig pyntes med maner og funkle og stråle af eksklusivitet.

Med dette sidste indlæg for i år står den selvfølgelig på nytårsbord opdækning. Jeg har denne gang lavet fire inspirerende eksempler på, hvordan man kan pynte sit nytårsbord.

Guld og festligt nytårsbord

På dette bord er sølvet skiftet ud med guld, der her giver bordet den eksklusivitet, som et nytårsbord fortjener. Til guldet er er sat en sort serviet og en mørkegrå dækketallerken, der fremhæver den gyldne farve. Midten er bordet er pyntet med et bånd af grønne sukkulenter og lyserøde blomster i forskellige nuancer samt en håndfuld guldfarvede diamant formede ophæng. Blandt disse har jeg sat nogle forskellige fyrfadsstager, som hver især kaster et flot lys fra sig. Som en sjov detalje er kniven lagt henover ryggen på en lille glas gravhund med gyldne øre. En detalje som denne får bordet til at skille sig ud, og får gæsterne til at trække på smilebåndet og sikrer, at det er et bord, der vil blive husket.

Klassisk nytårsbord med sølv og blåt

Her har jeg taget udgangspunkt i det helt klassiske sølv og blå, men hvor man til nytår godt kan have en tendens til at fylde på og skabe et ret tungt nytårsbord, har jeg her forsøgt at gøre det mere let og luftigt. Bordet er bygget op omkring en billig sølvløber, hvorpå jeg har sat nogle elegante sølvkugler, søde små vaser, en hvid orkideranke og nogle lyseblå bloklys. Jeg har valgt denne gang ikke at lægge en dug på for at gøre det enkelt, men en nytårsbord opdækning som denne kan også nemt fungere på en ensfarvet dug i hvid, grå, sort eller evt. blå.

Moderne kobber nytårsbord

Er man ikke til det klassiske, kan et moderne kobber nytårsbord, som dette, være en ide. Jeg har her taget udgangspunkt i kobber og grønne planter, som jeg synes gør det hele lidt mere friskt og levende. Samtidig bidrager kobberet med noget elegant, der gør det et nytårsbord værdigt. Istedet for en dyr kobber dækketallerken, som ellers ville passe flot til et nytårsbord som dette, har jeg valgt at bruge en rustik kobberløber på meter mål, som jeg har klippet op til små dækketallerkener – det er et billigt alternativ, som biddrager med noget textur. Bordet er dækket på en marmorplade, men det vil også være flot på en hvid eller helt sort dug.

Det vinter inspirerede nytårsbord

Dette nytårsbord tager udgangspunkt i årstidens mørke farver og frostbelagte landskab. Med øje til det klassiske nytårsbord er den blå farve skiftet ud med sort, som her skaber en stærk kontrast til sølvet og de frostbelagte grene og juleroser. På midten af løberen har jeg sat en kageopsats, som jeg har pyntet med sølv og hvide fugle. Kageopsatsen skaber noget variation i højden, som gør nytårsbordet mere spændende. Under tallerkenerne har jeg sat nogle festlige dækketallerkener med sort mosaik mønster, som understreger nytåret.

Se også sidste års nytårsbord “Bordet til nytårsaften”

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle