Inspiration til påskedekorationer 2023

Bedst, som vi er trådt ind i den første forårsmåned og de første forårsbebudere titter op af jorden, vælter sneen pludselig ned! Måske var du, som jeg, klar til de første forårs forberedelser udenfor – ja, faktisk havde jeg købt de første forårsblomster! Men vi må blot se i øjnene, at det endnu er for koldt. Og hvad bedre er der så at gøre end at kigge indenfor og starte på påskedekorationerne?  Påsken venter lige om hjørnet og jeg har fundet lidt inspiration frem til årets påskedekorationer 2023. Vi skal blandt andet se på påskedekorationer med påskeæg,

Påskedekorationer med påskeæg

Påskeægget er en af påskens klassikere – ja faktisk er det måske næsten indbegrebet af påskepynt. De fleste har nok prøvet at puste æg og male dem og rundt omkring på nettet, kan man finde mange gode ideer til, hvordan man kan farve og dekorere dem. Men, foruden det pustede æg, findes der et hav af forskellige påskeæg i forskellige materialer så som stof, filt, beton, træ og keramik med mere og super flot bliver det, når man kombinerer disse i forskellige størrelser og materialer. Jeg har her lavet en simpel påskedekoration af forskellige æg i stof, filt og helt naturlige æg pyntet med fjer. Æggene er selvfølgelig alle fra webshoppen, men man kan sagtens bruge dem man har i forvejen og måske endda også dem, som børnene har dekoreret.

En dekoration som denne er på en eller anden måde en hyldest til ægget, hvor æg nærmest udgør dekorationen i sig selv. Jeg tror lige netop denne type af dekoration vil ende hjemme hos mig i år med nogle af mine børns påskeæg i.

Påskekrans med påskeæg

Jeg elsker når årstidspynt kan bruges til mere end den årstid den er tiltænkt – det forlænger levetiden og sætter ofte emnet i et helt andet lys. Metal kransen her er oprindeligt købt ind til jul, men jeg kunne slet ikke stå for den, da jeg kom forbi den på lageret, og synes det blå grønne spil ville stå flot til nogle blå og grønne påskeæg. For at give den et påske twist har jeg bundet nogle pilekviste i den og pyntet den med fjer. I midten har jeg lagt de blå og grønne påskeæg i forskellige størrelser og placeret nogle få fjer imellem.
Nu var det lige kransens blå grønne nuance jeg faldt for, og derfor den farve påskeæg jeg valgte, men lyserøde eller gule, såvel som naturfarvede, ville også have fungeret rigtig godt. Ja faktisk ville æggene fra ovenstående dekoration også have fungeret her i.

Påskedekorationer med påskefigurer

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker figurer. Jeg synes figurer biddrager med noget personlighed og noget kant. Det er ofte det element, der binder det hele sammen, og sætter prikken over i’et. Her er påskedekorationen ikke nogen undtagelse. En påskedekoration med figurer i bringer et smil frem på læben og gør den langt mere interessant – synes jeg. Ovenfor har jeg lavet en påskekrans med blå påskeæg i, mere eller mindre samme elementer har jeg brugt i dekorationen her, men blot tilføjet nogle små påskehare figurer. Det er to meget forskellige dekorationer til trods for, at kransen blot er skiftet ud med nogle få påskefigurer.

At  fylde en bakke, eller et fad, med påskeæg og lade små søde påske figurer titte op imellem, er en dekoration, der er ret nem at lave, uden de store kreative evner. Her får du en dekoration med volumen som hurtigt ligner en million. Jeg har her på siden lavet denne kombi en del gange (se eventuelt tidligere påskeindlæg) og det virker hver gang. Fyld eventuelt hullerne mellem æggene med fine små fjer eller små kunstige forårsblomster. Vi har en del forskellige under kategorien Kunstige blomster og planter.

Forårsbebudere i små vaser

Med påsken kommer også alle de små forårsbebudere og hvad er mere oplagt end at bruge dem i sine påskedekorationer? Her har jeg lavet et lille fad, med påskeharerne, jeg også brugte i dekorationen ovenfor og sat nogle af vores nye små keramik vaser imellem. Vaserne er fine, både med og uden blomster, hvilket er helt perfekt til de små forårsbebudere, som sjælden holder ret længe indenfor. Skift blomsterne løbende og skulle vaserne af og til stå tomme, så gør det altså ikke noget. Personligt kan jeg godt lide, når der er blomster i nogle, imens andre er tomme – ligesom på billedet her.

Påskedekoration i påskeæg

Måske husker du disse bonbonniere påskeæg, fyldt med påskegodter, fra da du var barn, eller måske har du selv givet par stykker af dem væk. Men de er ikke kun gode til godter og pynt, men også ideelle til en påskedekoration. Jeg har her fundet nogle grene fra vores hængebirk og rullet dem sammen, så de udgør et lille net nede i ægget. Det er dekorativt og giver støtte til de små blomster, som derved let kan placeres jævnt rundt i ægget. En lille påskefigur til, som matcher motivet på ægget, synes jeg fuldender dekorationen, men den kan også sagtens fungere uden.

Påskedekoration på bakke

Når vi traditionelt snakker påskedekoration, så er det ofte noget med mos, grene og påskeæg, men hvem siger det skal være sådan? En anden måde at lave en påskedekoration på kan være at lave en bakke med lidt påskepynt – det kræver ikke en tur i skoven eller at man er fiks på fingrene. Find en smuk bakke frem og placer lidt påskepynt på den, eventuelt kombineret men nogle fyrfadsstager eller anden form for lys.
Her har jeg taget nogle af vores nye keramik æg, og lagt lidt nedfaldsgrene mellem samt nogle vagtelæg, og så er der faktisk en fin påskedekoration. Jeg har her valgt en rustik unika bakke, men selv samme æg og påskefigurer kunne sagtens have stået på en mere romantisk spejlbakke og så havde dekorationen fået et helt andet udtryk.

Lignende opslag

Udendørs påskedekorationer 2023 - påskedekoration i terracotta potte med påskehare figur
Påskedekorationer 2023 - påskekrans af påskeæg og gule påskekyllinger
Påskedekoration 2021 - kobber fad pyntet med påskeæg og anemoner
Moderne påskeborddækning med vagtelæg og påskekyllinger i brændte farver
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2020 - find inspiration til din påskeudsmykning
Påskedekoration 2018 - perlehyacinter i glasklokke
Hvidt påskebord med gyldne påskeharer og orkideranker