Inspiration til påskeophæng anno 2019

Påsken er både en kristen højtid og en tid fyldt med folkelige skikke. Mange af dem har noget med æg at gøre, for ægget står symbolsk for både frugtbarhed, sundhed og nyt liv. I gamle dage var det et sikkert forårstegn, når hønsene begyndte at lægge æg igen. Æg er forårsmad, som også symboliserer opstandelsen i den kristne tro. Derfor pynter vi med æg og kyllinger til påske. Det er også en gammel skik at pynte sine æg. Tidligere bar man en påskekurv med æg til kirke påskesøndag og fik præsten til at velsigne sine æg. Mange steder gik der sport i at dekorere æggene smukkest og bære den smukkeste påskekurv til kirken. Udover at farve og lege med æg var de stærke symboler i påsken, hvor de – på samme måde som æbleskiver i julen – blev givet som almisser.
Det er imidlertid længe siden, at disse traditioner er blevet delvist glemt og ellers gradbøjet, så de passer bedre ind i vores moderne nutid. Vi tænker ikke så meget over symbolerne, men lægger i højere grad vægt på, hvordan vi udsmykker vores hjem til påske. Ofte falder valget på smukke ophæng af påskeæg, påskekyllinger og flotte papirklip, og lige så ofte falder valget på den traditionelle troldhasselgren når disse skal hænges op. Men lige såvel som traditioner trænger til fornyelse engang imellem så kan det også være forfriskende at finde andre måder at hænge sit påskeophæng op på. Det får du nogle bud på her.

Genbrug din adventskrans til påskeophæng

Tænk genbrug ind i din påskeudsmykning ved at finde adventskransen frem fra den store kasse med julepynt. Vi har fundet en af vores bestsellere frem, og har dekoreret adventskransen med grene fra en hængebirk, for derefter at pynte med nostalgiske påskeæg med snor og mini påskeliljer i små flasker med hank. Det giver et spændende udtryk og du får en dekoration, der ikke fylder hele bordet, men kan hænges op til beundring og glæde for alle, der kommer i huset.

Find alternativer til troldehasselen

Istedet for den traditionelle troldhasselgren så gå på opdagelse i naturen og find gode alternativer. På en gåtur i haven fandt vi en flot gren med spirende knopper der var faldet ned i det tidlige forårs voldsomme vejr. Grenen har vi pyntet med dekorative små fugle på pinde. De kan være med til at sætte prikken over i’et og give en sød ekstra dimension til påskegrenen. Fuglene findes i et væld af farver, så det er bare med at finde lige netop din favorit. Fuglene er også meget velegnede på en grankvist på juletræet, og dermed har du endnu en mulighed for at genbruge din brugskunst.

Brug dine vaser til påskeophæng

Er du ikke så vild med idéen om at hænge grene op i stuen, kan du i stedet stille dem i vaser og pynte dem med smukke påskeophæng af forskellig art. Det kan både fungere som bordpynt og som pynt i store flotte gulvvaser i et hjørne af stuen eller entréen. Hvis du finder grene med blomsterknopper, er det fantastisk at følge udviklingen i, hvordan de springer ud, når de kommer ind i varmen. På den måde kan du trække naturen med ind i hjemmet og for alvor få forårsfornemmelser i kroppen. Alternativt kan du også supplere grenene med blomster – ægte eller kunstige afhængig af temperement. Det giver et flot farvespil til grenene og er med til at gøre det lidt mere moderne.

Påskeophænget som bordpynt

Skal du dække op til en påskefrokost kan du med fordel stille en mindre vase på bordet med små blomstrende kviste, der kan hænges fine ophæng på. Rundt om kan der stå påskefigurer som et supplement til de hængende figurer. Man kan lade børnene i familien digte små historier til de forskellige figurer og lave en lille teaterforestilling med harekillinger, påskekyllinger, hjemmelavet påskepynt og påskeæg i en herlig forening.

Du kan naturligvis finde både påskeophæng, påskeharer, påskelam, påskeservietter, bordløbere med påskemotiver og forskellige dekorationsmaterialer i vores velassorterede webshop, der i høj grad afspejler vores store kærlighed til påsken.

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Udendørs påskedekorationer 2023 - påskedekoration i terracotta potte med påskehare figur
,

Udendørs påskedekorationer

Med påsken kommer foråret og dermed også for mange lysten til at være ude og kaste sig over diverse udendørs projekter. Og et af disse projekter kan, i denne tid, være at få gjort haven forårs klar og skabe en hyggelig ankomst til huset. I den forbindelse kan en flot udendørs påskedekoration eller to være med til at skabe den rette stemning omkring ens indgangsparti. Har man en lille beskyttet terrasse som allerede nu kan tages i brug, kan det også være værd at sprede lidt påske stemning her. I dette indlæg ser vi nærmere på de små udendørs påskedekoration som kan være med til at skabe hygge og påskestemning udendørs.
Påskedekorationer 2023 - påskekrans af påskeæg og gule påskekyllinger

Inspiration til påske dekorationer 2023

Bedst, som vi er trådt ind i den første forårsmåned og de første forårsbebudere titter op af jorden, vælter sneen pludselig ned! Måske var du, som jeg, klar til de første forårs forberedelser udenfor - ja, faktisk havde jeg købt de første forårsblomster! Men vi må blot se i øjnene, at det endnu er for koldt. Og hvad bedre er der så at gøre end at kigge indenfor og starte på påskedekorationerne?  Påsken venter lige om hjørnet og jeg har fundet lidt inspiration frem til årets påskedekorationer 2023. Vi skal blandt andet se på påskedekorationer med påskeæg,
Påskedekoration 2021 - kobber fad pyntet med påskeæg og anemoner
Moderne påskeborddækning med vagtelæg og påskekyllinger i brændte farver
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2020 - find inspiration til din påskeudsmykning
Påskedekoration 2018 - perlehyacinter i glasklokke
Blå påske bordpynt
Hvidt påskebord med gyldne påskeharer og orkideranker

No products found which match your selection.