Inspiration til påskeophæng anno 2019

Påsken er både en kristen højtid og en tid fyldt med folkelige skikke. Mange af dem har noget med æg at gøre, for ægget står symbolsk for både frugtbarhed, sundhed og nyt liv. I gamle dage var det et sikkert forårstegn, når hønsene begyndte at lægge æg igen. Æg er forårsmad, som også symboliserer opstandelsen i den kristne tro. Derfor pynter vi med æg og kyllinger til påske. Det er også en gammel skik at pynte sine æg. Tidligere bar man en påskekurv med æg til kirke påskesøndag og fik præsten til at velsigne sine æg. Mange steder gik der sport i at dekorere æggene smukkest og bære den smukkeste påskekurv til kirken. Udover at farve og lege med æg var de stærke symboler i påsken, hvor de – på samme måde som æbleskiver i julen – blev givet som almisser.
Det er imidlertid længe siden, at disse traditioner er blevet delvist glemt og ellers gradbøjet, så de passer bedre ind i vores moderne nutid. Vi tænker ikke så meget over symbolerne, men lægger i højere grad vægt på, hvordan vi udsmykker vores hjem til påske. Ofte falder valget på smukke ophæng af påskeæg, påskekyllinger og flotte papirklip, og lige så ofte falder valget på den traditionelle troldhasselgren når disse skal hænges op. Men lige såvel som traditioner trænger til fornyelse engang imellem så kan det også være forfriskende at finde andre måder at hænge sit påskeophæng op på. Det får du nogle bud på her.

Genbrug din adventskrans til påskeophæng

Tænk genbrug ind i din påskeudsmykning ved at finde adventskransen frem fra den store kasse med julepynt. Vi har fundet en af vores bestsellere frem, og har dekoreret adventskransen med grene fra en hængebirk, for derefter at pynte med nostalgiske påskeæg med snor og mini påskeliljer i små flasker med hank. Det giver et spændende udtryk og du får en dekoration, der ikke fylder hele bordet, men kan hænges op til beundring og glæde for alle, der kommer i huset.

Find alternativer til troldehasselen

Istedet for den traditionelle troldhasselgren så gå på opdagelse i naturen og find gode alternativer. På en gåtur i haven fandt vi en flot gren med spirende knopper der var faldet ned i det tidlige forårs voldsomme vejr. Grenen har vi pyntet med dekorative små fugle på pinde. De kan være med til at sætte prikken over i’et og give en sød ekstra dimension til påskegrenen. Fuglene findes i et væld af farver, så det er bare med at finde lige netop din favorit. Fuglene er også meget velegnede på en grankvist på juletræet, og dermed har du endnu en mulighed for at genbruge din brugskunst.

Brug dine vaser til påskeophæng

Er du ikke så vild med idéen om at hænge grene op i stuen, kan du i stedet stille dem i vaser og pynte dem med smukke påskeophæng af forskellig art. Det kan både fungere som bordpynt og som pynt i store flotte gulvvaser i et hjørne af stuen eller entréen. Hvis du finder grene med blomsterknopper, er det fantastisk at følge udviklingen i, hvordan de springer ud, når de kommer ind i varmen. På den måde kan du trække naturen med ind i hjemmet og for alvor få forårsfornemmelser i kroppen. Alternativt kan du også supplere grenene med blomster – ægte eller kunstige afhængig af temperement. Det giver et flot farvespil til grenene og er med til at gøre det lidt mere moderne.

Påskeophænget som bordpynt

Skal du dække op til en påskefrokost kan du med fordel stille en mindre vase på bordet med små blomstrende kviste, der kan hænges fine ophæng på. Rundt om kan der stå påskefigurer som et supplement til de hængende figurer. Man kan lade børnene i familien digte små historier til de forskellige figurer og lave en lille teaterforestilling med harekillinger, påskekyllinger, hjemmelavet påskepynt og påskeæg i en herlig forening.

Du kan naturligvis finde både påskeophæng, påskeharer, påskelam, påskeservietter, bordløbere med påskemotiver og forskellige dekorationsmaterialer i vores velassorterede webshop, der i høj grad afspejler vores store kærlighed til påsken.

Se også disse indlæg fra sidste år:

Pynt til påske i et moderne hjem

Find inspiration til din påskedekoration 2018

Inspiration til et flot dækket påskebord 2017

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Inspiration til adventskrans 2019 - grønne led lys
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til haven 2019. Havefigurer og havepynt.
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2019 - find inspiration til din påskeudsmykning
Inspiration til borddækning til konfirmation
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Blåt julebord med blå tinsoldater og zink lysestager

Pyntede juleborde 2018

Juledagene nærmer sig, og inden længe sidder vi alle om det ene julebord efter det andet. Skal du stå for et af årets mange julearrangementer, har du måske allerede gjort dig tanker om bordopdækning og julebordpynt. Ellers giver vi dig her inspiration til at dække det smukkeste julebord, uanset om du er til et klassisk rødt julebord eller et mere moderne julebord med blåt julebordpynt.
Julepynt i glasklokke - nisserne fra Nääsgränsgården

Julepynt i glasklokker