Inspiration til pyntning af lanterner

Efteråret er over os. Udenfor daler de gyldne blade ned fra træerne, og kastanjer falder til jorden som små bomber. Græskar i flotte efterårsfarver begynder så småt at dukke op ude foran supermarkederne, og fra dag til dag kan vi mærke, hvordan mørket tidligere falder på. Vi føler et stigende behov for at hygge os ved at tænde lys både inde og ude. I dette indlæg giver vi dig inspiration til, hvordan du kan bruge lanterner på denne årstid og pynte dem med flotte efterårsfarver.

Pynt med efterårsfarver

Efteråret i naturen har rigtig mange farver. Det vidner et hurtigt kig ud af vinduet om. Typisk tænker vi på de brændte orange farver, når vi snakker efterår. Der findes også et hav af støvede grønne nuancer, som hører efteråret til. Disse komplimenteres godt af lilla lyng, mørke bordeauxrøde dahlia og mange flere planter og blomster. Hvis du ikke er så meget til de brændte orange farver, er der talrige muligheder for på anden vis at udnytte efterårets farver i dine dekorationer.

Pynt omkring dine lanterner

En flot lanterne kan uden videre stilles op og være dekorativ i sig selv. Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af det, kan du med fordel pynte lidt omkring dine lanterner. Det kan være med til at skabe en stemning af efterår og senere jul. Det giver liv at stille nogle pyntegenstande op omkring dine lanterner og i takt med årstidernes skiften, kan forskellig pynt være med til at fremhæve forskellige detaljer i lanternen.

En klassiker er at stille levende lys i en lanterne. Enkelte pyntegenstande kan også sagtens pryde en lanterne og være med til at gøre den spændende og iøjnefaldende. Du kan også vælge at åbne lågen i lanternen lade pynten flyde ud, som var det et overflødighedshorn. Hertil kan ranker være gode – de kan ligesom snoes op inde i lanternen og glide videre ud, hvor de kan være med til at skabe afgrænsede rum, som gør det nemmere at dekorere.

Forskellige lys i lanternerne

Stiller du dine lanterner udendørs, er et traditionelt bloklys at foretrække, idet kun ganske få LED lys endnu kan tåle at stå ude i fugtige omgivelser. Til gengæld er der flere muligheder for at lege med forskellige lyskilder indendørs. LED lys er de seneste år blevet meget populære og ikke uden grund. Dels udgør de ingen brandfare og samtidig er de også utrolig praktiske. Mange af dem har en timerfunktion, så de tænder og slukker automatisk på samme tid hver dag. LED lysene findes både som fyrfadslys, bloklys og stagelys. Har du en høj slank lanterne, kan det være flot med et stagelys i lanternen. Her kan du med fordel sætte en lille diskret lysestage i bunden til at holde lyset.
Som alternativ til stearinlys kan man også med fordel bruge små batteridrevne lyskæder i sine lanterner. En lyskæde skaber utrolig meget stemning og fordeler lyset jævnt i lanternen.

Mulighederne er mange. Lad dig inspirere af billederne i dette indlæg eller se nogle af vores tidligere indlæg. Alle de viste varer på billederne kan findes herunder.

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle