Inspiration til terrasse indretning

At indrette en hyggelig terrasse kan være svært, og ofte bliver det da også bare til et havebord med nogle stole, og så er det klaret. Det er synd og skam i et land, hvor vi ellers er rigtig glade for at skabe en hyggelig stemning med levende lys og små nips. Her får du lidt inspiration til, hvordan du kan lave en lille hyggekrog på din terrasse.

Brug hjørnerne i din indretning af terrassen

I Danmark er vi mestre i hygge – hygge skal der til og helst på daglig basis. Denne hygge drejer sig ofte om mad, men også om de små nips vi omgiver os med – en flot vase, en lille pyntefigur eller det varme skær fra levende lys – det er alt sammen med til at give os denne helt fantastiske stemning af hygge. Derfor er det oplagt at skabe plads på sin terrasse til små og store nips. Det kan være et lille udendørs bord, der indrettes dekorativt med en blanding af planter, nips og levende lys, eller det kan blot stilles strategisk i et lille hjørne. Det kan være på hjørnet af en bænk, ved siden af en trappe eller ved et nedløbsrør. Ofte skal der ikke meget udspring til, før der opstår et lille hjørne, som man kan udnytte. Har man ikke et sådan hjørne, må man selv skabe det med en lille reol, et bord eller en bænk og måske endda bruge det til at lave en lille rumdeler på terrassen, så der bliver flere rum og hyggekroge at arbejde med. På den måde kan terrassen inddeles i flere rum til forskellige formål og dermed føles mere intim og hyggelig frem for en stor terrasse.

Nogle nips kan tåle at stå ude uanset vejret, men man kan også sagtens tage nogle indendørs nips med ud, hvis man har mod på det. Her kan man med fordel indrette et lille anretterbord med hjul, så bordet let kan trækkes med ind i tørvejr om aftenen.

Giv kæledyret en plads i din terrasse indretning

Har man et kæledyr i familien, kan man også med fordel give det plads i sin terrasse indretning. Det er også med til at skabe en hyggelig atmosfære og en følelse af hjem. Det kan være en særlig hundekurv til hunden på et sted, hvor der altid kan findes frisk vand i sommervarmen, eller det kan være en lille plads til fugleburet i skyggen blandt terrassens små potteplanter. At give kæledyret en dedikeret plads, der er hyggeligt indrettet, gør terrassen gennemtænkt og hjemlig.
Har man ikke et kæledyr, kan man i stedet gøre plads til havens fugle med et yndigt lille fuglefoderbræt, et fuglebad eller et fuglehus, hvor man kan sidde og følge med i livet i haven. Har man pindsvin i haven, kan man også overveje at lave en lille hule til det, og skabe mulighed for at det kan komme og drikke af en lille skål, der er gravet ned i niveau.

Skab sammenhæng mellem ude og inde

På samme måde, som vi ofte markerer indgangen til vores hus med krukker, lanterner eller andet pynt til haven, så kan man også med fordel gøre noget ud af terrassedøren. Placer et par flotte havekrukker ved indgangen, nogle hyggelige lanterner og eventuelt en lille havefigur. At ramme døren ind på denne måde skaber en forbindelse mellem ude og inde.

Jeg håber, at ovenstående har givet dig inspiration til terrasse indretningen her til sommer.
Rigtig god sommer!

Alle varer der er brugt i indlægget kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger så er du mere end velkommen til at kontakt os. 

Se også disse indlæg:

Badeværelses bakke med fyrfadslys
Inspiration til konfirmations bordpynt 2020
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019