Når der skal inviteres til jagt middag

D. 1 oktober går jagten ind på stort set alle jagtbare vildtarter, og dermed lyder startskuddet til efterårets jagtsæson. Det betyder at der de kommende uger, helt frem til januar, vil blive inviteret på jagtmiddage rundt omkring i diverse jagtselskaber. Nogle steder bliver der gjort meget ud af en sådan middag – andre steder er det mere en praktisk foranstaltning. Uanset, hvor meget der bliver gjort ud af det, tager det altid kegler at tænke i jagt tema, når der bliver inviteret på jagtmiddag. Vi har her dækket 3 forskellige jagt borde som inspiration til, hvordan man kan tænke et jagt tema ind i bordopdækningen.

Efterårsborddækning med jagt tema

Når jagten går ind på rådyr og krondyr i start/midt oktober sker det samtidig med, at naturen gennemgår sin forvandling fra sommer hen mod vinter. Træernes løv tager gylden brune farver, alt imens kastanjen kaster sine frugter, og de sidste æbler modnes. Det kan derfor give god mening, at tage årstiden i betragtning, når jagtbordet skal dækkes. Vores førte bud på jagt borddækning er derfor et bord dækket med efterårsfarver. Hen over midten af bordet har vi lagt en af de flotte bordløbere fra Ekelund. Bordløberen er i brændte efterårsfarver med motiv af ræve og blomster og blade. På efterårs bordløberen har vi sat forskellige lysestager i rust og træ, som leder tankerne hen på jagt og efterår. Hver tallerken er dækket med rustikke grå stofservietter og en kunstig hybenkvist som igen understreger efterårets farver.

Det elegante jagtbord i sølv og hvid

Til de, der er til det mere stilfulde og minimalistiske, har vi lavet et elegant bord i grå nuancer. Dette jagtbord er dækket på en hvid dug, fra Ekelund, med et enkelt prikket mønster. Hen igennem midten af bordet er der pyntet med sølvfarvede hjorte fra Lene Bjerre samt matchende lysestager, som leder tankerne hen på kastepinde. Hver tallerken er dækket på en grå dækketallerken, hvortil der er sat grå skåle og krus med motiv af en ugle også fra Lene Bjerre. Servietten er en lækker mørkegrå stofserviet fra Ib Laursen, som er bundet lidt rustikt med et stykke jutesnor. Et bord som dette kan sagtens justeres i størrelse ved blot at trække emnerne længere væk fra hinanden. Bliver der langt mellem emnerne, kan der eventuelt suppleres med sølvfarvede kogler eller lignende.

Det klassiske jagtbord med kastepinde og pels

Vores sidste bud på et jagtbord er et klassisk jagtbord med skind og kastepinde – råt og rustikt og dog alligevel elegant. Jagtbordet er bygget op på en klassisk hørdug med dækketallerkener af træ og mørkegrå stofservietter pyntet med fjer. Bordets midte er dekoreret med store kastepinde, et bånd af kunstig pels, kugler beklædt med fjer samt en håndfuld fyrkogler og løse fjer. I dekorationen er der sat nogle rustne lysestager fra Ib Laursen i forskellige højder. Et bord som dette er særligt velegnet til en rustik jagthytte, men kan også sagtens fungere rigtig godt i et helt almindeligt køkkenalrum mm.

Det var vores bud på tre forskellige jagtborddækninger. Jeg håber det var inspirerende og du kunne bruge noget af det. Rigtig god jagt derude.

Alle varer, der er brugt i indlægget, kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger, så er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Se også disse indlæg:

Adventsdekoration på fad med led lys og julekugler - Find inspiration til adventskrans 2023

Inspiration til adventskrans 2023

I dette blogindlæg får du inspiration til adventsdekorationer i 2023. Adventsdekorationen er nemlig en af julens mange traditioner og måske en af de traditioner, som mange husker fra deres barndom. Jeg husker særligt den evige diskussion mellem mine forældre om, hvordan adventskransen skulle se ud, med min far på den ene side, der synes en rigtig adventskrans er lavet af gran med hvide lys og røde bånd, og min mor på den anden side, der med sin kreative hjerne synes, at en adventskrans kunne se ud på mange forskellige måder. En diskussion, min far altid har tabt, selv om min mor, til tider, har forsøgt at imødekomme nogle af hans ønsker. Hvordan en adventsdekoration kan se ud i 2023, vil jeg her forsøge at give mit bud på, og jeg håber, du vil føle dig inspireret med disse ideer til adventsdekorationer 2023.
Diy juledekoration med lyskæde - inspiration til juledekorationer 2023

Inspiration til juledekorationer 2023

Inspiration til juledekorationer 2023, det er lige netop, hvad dette blogindlæg kommer til at handle om. Vi dykker ned i kunsten at lave DIY juledekorationer og ser nærmere på forskellige teknikker, brugen af lys og kommer som altid med tips og tricks til, hvordan du laver en helt personlig dekoration, der skaber julestemning. Vi vender tingene på hovedet - helt bogstaveligt - og forsøger at komme med alternative bud til den traditionelle kalenderlys dekoration. Så scroll ned og lad dig inspirere.
Inspiration til julepynt 2020 - Juletrends og tendenser
Udendørs julehygge - juledekoration i træbakke