Julepynt i glasklokker

Glasklokker er i de senere år blevet vældig populære – og ikke uden grund. Der er nemlig noget elegant over en glasklokke, der på fornem vis rammer indholdet ind og giver det fornyet liv. Uanset om man vælger at lave en dekoration til en glasklokke, eller blot sætter nogle enkelte pyntegenstande bag glas, kan klokken bringe indholdet op på et nyt niveau.
Nu, hvor det er jul, får du her lidt inspiration til julepynt i glasklokker, og hvordan du kan sætte din julepynt bag glas.

Glasklokker, hurricaneglas og glasbowler med julepynt

Glasklokken er den klassiske løsning, men et stort hurricane glas, en glasbowle og deslige kan have samme eksklusive effekt. Hver især har de deres fordele og ulemper og giver forskellige muligheder for at sætte julepynt bag glas. Så har du en af disse, er det blot at komme i gang.

Særlig julepynt fortjener en særlig plads

Du har sikkert noget julepynt, som du er særlig glad for. Julepynt, der bare ikke må gå i stykker, og som år efter år får lov at få den allerbedste plads i hjemmet. Denne type af julepynt er ideel at sætte bag glas – dels står det godt beskyttet bag glasset, og samtidig fremhæves det og får den opmærksomhed, det fortjener.
Har du eksempelvis nogle gamle julekugler, du er glad for, kan du hænge dem ned i et hurricaneglas – læg nogle flotte grene eller et net hen over glassets åbning og hæng kuglerne ned derfra. Hæng dem i forskellige højder, så alle kan ses og pynt eventuelt bunden med mos, en lyskæde eller ensfarvede kugler. På den måde får glasset tre lag, der kan indeholde forskellig pynt.

Byg et landskab op omkring glasklokken med julepynt

Har du flere ting, der hører sammen, behøver du ikke at begrænse dig til glasklokken. Sæt et til to emner under glasklokken og byg et landskab om omkring den. Det er måske endda med til at skabe ekstra fokus omkring glasklokken. Sæt yndlingsnissen i glasklokken, og lad dens fætre og kusiner boltre sig omkring. Eller opdel krybbespillet i grupper og stil Josef og Maria bag glas og lad hyrden blive ude på marken ved siden af, eller lav et landskab af flere glasklokker, hvor nogle blot indeholder lyskæder eller andre elementer, som ikke kræver det samme fokus. Det er alt sammen med til at skabe stemning og sammenhæng.

Tag et kig på billederne og lad dig inspirere.

Se også disse indlæg: 

Moderne julepynt på 7 forskellige måder

Alternativer til levende lys

Brug dit julepynt på andre måder

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle