Inspiration til konfirmations borddækning 2020

Om få måneder vil der være anledning til fest i mange hjem. Konfirmationerne står for døren, og i den anledning er der mange forskellige ting, man skal være styr på. I dette blogindlæg hjælper vi lidt på vej med inspiration til borddækning til konfirmationen, samt til bordkort og pynt. Se de otte forskellige temaer med bordpynt til konfirmationen og få gode idéer til, hvordan et bordkort kan tage form af en gave til gæsterne.

En borddækning der tager udgangspunt i konfirmanden

Når der skal dækkes bord til konfiramtionen er det altid godt at tage udgangspunkt i konfirmanden og vælge noget bordpynt som afspejler ham/hende. Er det en rigtig pynte pige, der elsker kjoler og alt hvad der til hører, kan bordpynten består af små ballerinaer med yndige strutskørter. Hvorimod, hvis det er en dreng der er glad for naturen,kan man med fordel vælge noget mere rustikt bordpynt med elementer fra naturen. Det kan også være at interessen i højere grad går på sport, dyr eller noget helt tredje, og så er det der man skal starte.

Lav et personligt bordkort

Pynt til konfirmation kan være meget mere end blot dekoration. En sjov idé til bordkort til konfirmationen er at lave en lille gave, som gæsterne kan tage med hjem. Det kan være en fin papirpose med indhold, der leder tankerne hen på konfirmanden. Et foto, en blomst, en lille fodbold eller noget helt andet. Posen kan også indeholde en blyant og et stykke papir, hvorpå gæsten kan skrive en hilsen til dagens konfirmand, som kan læses på et senere tidspunkt. En anden idé til flotte bordkort kan være at bruge smukke blade af metal. Med en snor i bladets øsken kan det holde servietten på plads, og senere fungere som et smykke til f.eks. en halskæde.

Billig bordpynt til konfirmationen

At lave en flot bordopdækning handler ikke altid om penge. En flot effekt  kan være at bruge bølgepap som bordløber – det koster ikke alverden og er med til at give et personligt og rustikt udtryk. Vil man give bølgepappet lidt ekstra effekt kan man med fordel træde bølgerne falde så de lægger sig ned i forskellige retninger – det giver en fed effekt og et personligt præg.

Er man ikke til bølgepap kan man også vælge en billig løber i meter mål. Der får man også utrolig meget effekt for små penge. Et bredt bånd kan også bruges eller hvis man er rigtig kreativ kan man tage et tur i skoven og finde tynde gren og danne en lang løber hen af bordet med disse. Se eventuelt dette påskebord, hvor vi har lavet en løber af hænge birk.

Koncentrer bordpynten i mindre grupper

At pynte et stort konfirmationsbord kan være bekosteligt. Derfor kan det være en god ide at lave små ø’er af pynt, som står på bordet i en passende afstand. Det kan eksempelvis være bakker med levende lys og pynt, som forbindes af en fin løber. Pynten behøver dog ikke stå på en bakke for at det fungerer, man kan også sagtens blot samle pynten i mindre grupper på bordet.
Tag et kig på billederne og lad dig inspirere og dyk eventuet ned i vores arkivet af bordopdækninger. Måske du kan hive en ide fra et påskebord, et fødselsdagsbord eller et julebord.

Se også disse indlæg:

Julebordopdækning 2017

Efterårspynt til bordet og boligen

Balloner til enhver festlig lejlighed

Inspiration til et flot dækket påskebord 2017

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle