Inspiration til konfirmations borddækning 2019

Om få måneder vil der være anledning til fest i mange hjem. Konfirmationerne står for døren, og i den anledning er der mange forskellige ting, der skal være styr på. I dette blogindlæg hjælper vi lidt på vej med inspiration til borddækning til konfirmation, samt til bordkort og pynt. Se de fem forskellige temaer med bordpynt til konfirmation og få gode idéer til, hvordan et bordkort kan tage form af en gave til gæsterne.

Hvilket tema skal man vælge?

Skal der holdes konfirmation for en dreng, kan valget falde på et tema, der er meget enkelt. Her kan et blåt tema med blå servietter, små fyrfadsstager i blålige nuancer og en blå satinsnor bundet om bestikket være en mulighed. På bordet stilles små potteskjulere med sukkulenter eller andre planter, der passer i farverne. Et lille ekstra touch kan være blåbærkviste, der ligger hist og pist, samt under bordkortet, som her er en muslingeskal, hvorpå der kan skrives navn med en tusch. Er konfirmanden en pige, kan temaet gå over i den romantiske stil med lyserøde, bordeaux og rosa nuancer i borddækningen. Smukke blomsterhoveder, fyrfadsstager, fugle på clips og en smal bordløber på midten udgør et fuldendt match til pigen, der elsker lyserødt.

Tænk naturen med ind i bordpynten

Det er også oplagt at trække naturen med ind i bordpynten til konfirmationen. Med blade, ranker og buketter kan borddækningen forholdvis let se ud som en million. Små glasvaser og fyrfadsstager af glas med søgræsflet eller med metalhank udgør en enkel, men fin bordpynt, der kan dekoreres med enten naturlige eller kunstige blomster. Fyld evt. små dekosten i bunden af flasken eller vasen, så det er lettere at få blomsterstilke eller grene til at stå pænt. Som et ekstra lille pift kan bordet pyntes med små stykker træ, der fuldender det naturlige udtryk.

Mere end bare et bordkort

Pynt til konfirmation kan være meget mere end blot dekoration. En sjov idé til bordkort til konfirmation er at lave en lille gave, som gæsterne kan tage med hjem. Det kan være en fin papirpose med indhold, der leder tankerne hen på konfirmanden. Et foto, en blomst, en lille fodbold eller noget helt andet. Posen kan også indeholde en blyant og et stykke papir, hvorpå gæsten kan skrive en hilsen til dagens konfirmand, som kan læses på et senere tidspunkt. En anden idé til flotte bordkort kan være at bruge smukke blade af metal. Med en snor i bladets øsken kan det holde servietten på plads, og senere fungere som et smykke til f.eks. en halskæde.

Tag et kig på billederne og lad dig inspirere.

Se også disse indlæg:

Dæk et flot bord med bordløbere fra Ekelund

Pyntede juleborde 2018

Efterårspynt til bordet

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Inspiration til adventskrans 2019 - grønne led lys
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til haven 2019. Havefigurer og havepynt.
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2020 - find inspiration til din påskeudsmykning
Inspiration til borddækning til konfirmation
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Blåt julebord med blå tinsoldater og zink lysestager

Pyntede juleborde 2018

Juledagene nærmer sig, og inden længe sidder vi alle om det ene julebord efter det andet. Skal du stå for et af årets mange julearrangementer, har du måske allerede gjort dig tanker om bordopdækning og julebordpynt. Ellers giver vi dig her inspiration til at dække det smukkeste julebord, uanset om du er til et klassisk rødt julebord eller et mere moderne julebord med blåt julebordpynt.
Julepynt i glasklokke - nisserne fra Nääsgränsgården

Julepynt i glasklokker