Moderne julepynt på 7 forskellige måder

Moderne julepynt har mange ansigter

Julen nærmer sig, og man skal ikke lede længe i bybilledet for at finde de første butikker, der er i gang med juleudsmykningen. Her på Neder Kjærsholm Hovedgaard har vi da også været i gang længe med at forvandle butikken og udsmykke alle hjørne og kroge med al slags julepynt.

Men blandt alt julepynten møder vi af og til folk der ikke mener, at de er til julepynt – måske skyldes det, at julepynt ofte forbindes med den traditionsrige og til tider lidt tunge rød hvide julepynt og buttede nisser med røde tophuer, men dette er blot et lille udsnit af, hvad moderne julepynt har at byde på. Julepynt er meget mere end det, og folk, der ikke mener de er til julepynt, ender som ofte også med at købe julepynt – bare ikke den traditionelle rød hvide af slagsen.

Med det i mente har vi her samlet 7 eksempler på juleudsmykning som indeholder noget af dette års julepynt – og bemærk, kun et af billederne indeholder nisser.

Julepynt eller vinter pynt?

Men hvad er moderne julepynt så, hvis ikke det er nisser, engle og røde julekugler?
Overordnet kan man vel sige, at julepynt er noget der leder tankerne i retning af vinter, julens gøremål og hygge belysning. Et par gyldne fugle i et sneklædt landskab med en hyggelig lyskæde omkring sig skaber en stemning af vinter, og leder tankerne hen på en rigtig eventyrlig jul, hvor alt er dækket i sne og vinterens dyr boltrer sig i vinterens landskab.

Men skærer man det helt ind til benet, er der som sådan ikke noget der entydig peger på jul. Fordelen ved denne type af julepynt er, at den i lige så høj grad kan have sin berettigelse i januar og februar.

Andre typer af julepynt, brugt i dette indlæg, ligger måske lige på grænsen – en rød tinsoldat er måske mere julet end hvad de fleste vil have til at stå, når først december er ovre, men vælger man derimod en grøn tinsoldat, så er historien en anden.

Uanset om man elsker eller hader julepynt, så skulle der her være inspiration til alle. God fornøjelse.

SE OGSÅ

Svenske nisser fra Nääsgränsgården

Inspiration til årets adventskrans 2018

Inspiration til årets juledekoration 2018

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle