⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Inspiration til et flot dækket påskebord 2017

Mens sneen endnu ligger i små dynger, og det i skrivende stund stadig synes koldt og vinterligt, så sniger påsken og foråret sig langsomt ind på os. Om små 2 uger åbner vi igen Stalden op for besøgende til vores forårs- og påskeudstilling 2017. Mens foråret synes langt væk, så er planlægningen af årets påskefrokost så småt igang, og det første påskepynt til lejligheden solgt. Det er derfor på tide, at vi dykker ned i temaet og ser nærmere på, hvordan et veldækket påskebord kan se ud anno 2017.

Det stilfulde påskebord i hvid, guld og sølv

Når man skal holde påskefrokost og gerne vil dække et flot bord, er det værd at overveje, hvilken type påskefrokost man skal holde: hvor mange kommer der, hvad skal der serveres og hvornår og hvor længe? For med bordopdækningen kan du som vært være med til at sætte stemningen og forventningerne. Skal det være uformelt og afslappet, kan bordet med fordel dækkes enkelt og praktisk, mens bordet til en mere formel middag med fordel kan dækkes lidt mere elegant og stilfuldt. Sidstnævnte er dette påskebord, dækket med hvidt, sølv og guld, et eksempel på. Selve bordpynten er helt enkle hvide orkidegrene, hvoriblandt der er placeret enkle gyldne påskeharer og små vagtelæg. Under hver tallerken er der lagt en sølvtallerken, mens der på tallerkenen er foldet en lille påskehare i form af et påskeæg og en serviet.

Det moderne blå påskebord

Ser man sig om i diverse modeblade og trendsættende butikker, så er det for tiden ikke til at komme uden om farven blå.  Uanset, om det er koldt eller varmt udenfor, så synes blå at fungere godt. Også her i påsken har den blå farve uden tvivl sin berettigelse, og flere af vores påsketing i år er netop blå. Med udgangspunkt i dette har jeg her dækket et blåt påskebord på en af vores flotte nye økologiske duge fra Ekelund. At lægge bordpynt på en mønstret dug kan være svært, hvorfor jeg har lagt en mere rolig blå løber ned gemme midten. Herpå er der sat enkle hvide lysestager, blå påskeharer og påskeæg, hvorefter der er drysset med nogle hvide forårsblomster. Midt på bordet har jeg pyntet et blåt glasfad med birkegrene og påskeæg, mens der på hver tallerken er lagt et påskeæg med et lille bånd.

Det eventyrlige påskebord

Dette eventyrlige påskebord vil uden tvivl gå rent ind hos alle barnlige sjæle – voksne såvel som børn. Som en anden Alice i Eventyrland er bordet spækket med farverige ærteblomster, påskeæg i forskellige størrelser og farver, funklende glaskugler og eventyrlige påskeharer som alle er forskellige. Her forenes voksen æstetik med barnlig leg i et stilfuldt påskebord med plads til børn og barnlige sjæle. Her kan øjet få lov at gå op opdagelse og fantasien få frit løb. I et påskeæg, lagt ved hver tallerken, kan der gemmes små overraskelser, ligesom spiselige påskeæg med fordel kan gøres til en del af bordpynten.

Det klassisk gule påskebord med et twist

Om man vil det eller ej, så er gul påskens farve. Man skal ikke mange år tilbage, før det var utænkeligt at dække et påskebord uden den gule farve, i modsætning til i dag, hvor ovenstående 3 eksempler i lige så høj grad kan have sin berettigelse til påske. Men det til trods, så er og bliver gul påskens farve, den bærer på traditioner og minder og er derfor stadig en yndet farve af mange. Men bare fordi det er gult, behøver det ikke at være gammeldags. I dette eksempel er der taget udgangspunkt i naturen, hvor birkegrene er lagt i et bånd på midten pyntet med gule forårsblomster, påskeæg og gule bloklys. For at skabe yderligere natur stemning er der brugt rustikke træskiver som dækketallerkener, mens elegante Homegaard glas skaber en fin kontrast til det rustikke. På et bord som dette er der rig mulighed for at blande traditioner med det mere moderne.

Se også disse inspirerende inlæg:

Find inspiration til din påskedekoration

Forårspynt til vindueskarmen

Et smugkig på årets påskeudstilling

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle