Find inspiration til din påskedekoration 2018

Påsken er på vej

Inspirerende forårsdekorationer 2018 – ja, den er god nok, for selv om jeg lige nu, når jeg kigger ud af vinduet, kan se små snefnug der hvirvles rundt i luften af stærke vindstød, der selv får træernes nederste nøgne grene til at gynge frem og tilbage i vinden, ja – så er det påske lige om lidt. Det kan være svært at vende sig til tanken, for ofte så er påsken forbundet med forårets komme og ikke sibirisk kulde og isdøgn. Havefolket og alle andre der efterhånden trænger til at komme ud må væbne sig med tålmodighed og istedet tilbringe tiden fornuftigt indendøre – og hvad mere fornuftigt kan man så bruge tiden på, end at pynte til påske og lave flotte påskedekorationer?

Påskedekorationer med forårsblomster

Men selv om det er bidende koldt udenfor, så har de første forårstegn alligevel meldt sig. Rundt omkring i skovbunden, i haverne og i vejkanten titter de første forårsblomster frem og minder os om, at foråret er på vej. Der er intet mere livsbekræftende end disse første forårsbebudere og måske netop derfor, er de også særdeles populære her op til påske. Hvad end man vælger at plukke friske forårsblomster i haven, at købe en kunstig variant, som holder forevigt, eller bruge forårsblomster i porcelæn, så er de med til at give påskedekorationerne liv og et strejf af forår.

Er man ikke til de klassiske påskekyllinger og påskeæg, kan forårsblomster sagtens i sig selv skabe påskestemning som her, hvor jeg har sat nogle enkelte forårsblomster af porcelæn blandt en håndfuld moderne Lindform vaser.

Den nemme påskedekoration

En påskedekoration kan være mange ting og behøver langt fra at være den klassiske afgrænsede udgave, der er bygget op med mos og grene: Det kan også sagtens blot være nogle enkelte påskefigurer der er stillet op sammen med nogle vaser, hvor en enkelt eller to kan indeholde en håndfuld grene pyntet med påskeæg eller andet påskepynt.

Er man derimod til den klassiske påskedekoration, så behøver det ikke at tage en hel formiddag at kreere den. Her kan man enten vælge at bruge en næsten færdig dekoration, der bare skal have det sidste personlige præg som denne krans af påskeæg eller skabe sin egen nemme påskedekoration fra bunden.  Fyld en bakke, et fad eller en skål med påskeæg og et par enkelte påskefigurer, så har du lynghurtigt en flot påskedekoration. Er skålen dyb kan den nederste del fyldes med flamingo, papir eller en krøllet plastikpose, så der ikke skal bruges alt for mange æg. Eventuelle huller kan lukkes med fjer og mindre vagtelæg eller grene. Denne metode har jeg både brugt her i indlægget og i sidste indlæg – se eksempel her.

Det er blot at give kreativiteten frit løb og skabe dine egen personlige påskedekoration her mens vejret alligevel ikke er til andet.

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Udendørs påskedekorationer 2023 - påskedekoration i terracotta potte med påskehare figur
,

Udendørs påskedekorationer

Med påsken kommer foråret og dermed også for mange lysten til at være ude og kaste sig over diverse udendørs projekter. Og et af disse projekter kan, i denne tid, være at få gjort haven forårs klar og skabe en hyggelig ankomst til huset. I den forbindelse kan en flot udendørs påskedekoration eller to være med til at skabe den rette stemning omkring ens indgangsparti. Har man en lille beskyttet terrasse som allerede nu kan tages i brug, kan det også være værd at sprede lidt påske stemning her. I dette indlæg ser vi nærmere på de små udendørs påskedekoration som kan være med til at skabe hygge og påskestemning udendørs.
Påskedekorationer 2023 - påskekrans af påskeæg og gule påskekyllinger

Inspiration til påske dekorationer 2023

Bedst, som vi er trådt ind i den første forårsmåned og de første forårsbebudere titter op af jorden, vælter sneen pludselig ned! Måske var du, som jeg, klar til de første forårs forberedelser udenfor - ja, faktisk havde jeg købt de første forårsblomster! Men vi må blot se i øjnene, at det endnu er for koldt. Og hvad bedre er der så at gøre end at kigge indenfor og starte på påskedekorationerne?  Påsken venter lige om hjørnet og jeg har fundet lidt inspiration frem til årets påskedekorationer 2023. Vi skal blandt andet se på påskedekorationer med påskeæg,
Påskedekoration 2021 - kobber fad pyntet med påskeæg og anemoner
Moderne påskeborddækning med vagtelæg og påskekyllinger i brændte farver
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2020 - find inspiration til din påskeudsmykning
Påskedekoration 2018 - perlehyacinter i glasklokke
Blå påske bordpynt
Hvidt påskebord med gyldne påskeharer og orkideranker

No products found which match your selection.