⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Skab stemning ved fordøren med en påskekrans

At dekorere og indrette tingene lidt lækkert omkring ens hoveddør er en sjov og effektiv måde at skabe stemning og liv omkring ens hus. Med ganske få ting kan man gøre ankomsten spændende og indbydende – og ja fjerne fokus fra ukrudt, dynger eller hvad man nu ellers ikke lige har fået taget sig af. Med forårets komme, og påsken der banker på døren, sætter vi i denne uge fokus på påskekranse, der kan pryde hoveddøren.

Den klassiske påskekrans til døren

En flot krans til at hænge på hoveddøren sidder lige i øjenhøjde og er dermed et godt sted at starte, hvis man vil dekorere sit indgangsparti. Jeg har her lavet 3 utrolig nemme dørkranse, som ikke kræver meget tid.
1. Den første påskekrans er lavet af en kunstig humleranke jeg har bundet sammen og dekoreret med enkelte påskeliljer og nogle vagtel æg. Herudover har jeg pyntet kransen med et par påskeharer, et hjerte samt et par ekstra grene -blot for at vise hvor lidt der skal til for at give kransen lidt ekstra liv.
2. En mere moderne påskekrans, set i forhold til den klassiske krans, kunne være at finde en flot kurv og lave en dekoration inde i den. Jeg har her valgt en moderne sort trådkurv, som jeg har pyntet med lidt grønt og et par påskehare figurer. En krans som denne kan hurtigt fornyes med nyt indhold i takt med årstidernes skiften.
3. Den sidste dørkrans er blot en enkel gren krans dekoreret med lidt fjer og en flot påskefigur i midten. Man kunne sagtens vælge at sætte et par blomster i eller dekorere den med nogle vagtelæg, men det er langt fra nødvendigt for at skabe påskestemningen.

Byg dekorationen op i flere etager

Har man ikke en dør, der egner sig til en krans, eller er man blot til et andet udtryk, handler det om at udnytte pladsen omkring døren og gøre den spændende. Her kan man med fordel vælge at bygge noget op på jorden, eller give det noget højde, og dekorere i flere niveauer ved eksempelvis at stille et lille bord, nogle kasser eller en stol. Til en sådan dekoration kan det også være flot med en krans, som blot ligger ned eller som stilles op af noget. Det har den fordel, at tingene ikke nødvendigvis behøver at sidde fast, og man dermed kan dekorere mere frit og supplere med ting der stilles ved siden af. Husløg og sukkulenter er i øjeblikket meget populære og utroligt nemme at holde, hvorfor disse er oplagte at bruge i en dekoration ved døren. Et par husløg, en grenkrans og lidt påskepynt, så lidt skal der til for at lave en flot dekoration, der vil pryde dit indgangsparti – rigtig god fornøjelse.

Se også

Pynt til påske med påskeæg

Inspirerende forårsdekorationer

Inspiration til et flot dækket påskebord 

Inspiration til julebord i rosa og grønne nuancer
Udendørs julehygge - juledekoration i træbakke

Skab julehygge udendørs

Lille juledekoration med adventstale og kalenderlys
Adventskrans 2020 - inspiration til årets adventsdekoration
Inspiration til julepynt 2020 - Juletrends og tendenser
Nips til haven og terrassen - inspiration til terrasse indretning
Farvet glas - små glasskåle i flotte farverNeder Kjærsholm Hovedgaard
Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020