Lav en flot påskekrans til døren

At møde en påskekrans på en hoveddør er efterhånden en sjældenhed. Generelt bliver der ikke pyntet til påske, som der gjorde tidligere, og det er en skam. Det sagt, handler det måske om tid og overskud i en tid, hvor mange har en travl hverdag. Derfor kan det give god mening at fokusere på nogle få virksomme elementer, hvis man ønsker at pynte til påske. En af disse kunne være en flot påskekrans til at hænge på døren.

Den klassiske påskekrans til døren

En flot påskekrans, til at hænge på hoveddøren, sidder lige i øjenhøjde og er dermed et godt sted at starte, hvis man vil pynte lidt til påske. At blive mødt af en dekorativ påskekrans, hver gang man tager i hoveddøren, er en dejlig måde at fejre påsken på, og så kan naboer og andre forbipasserende også have glæde af den.

At lave en flot påskekrans behøver ikke at være svært. Som altid er vores udgangspunkt at skabe inspiration der er nem at kopier og overskueligt at gå til. Her har vi lavet 6 flotte påskedekorationer til døren, du kan lade dig inspirere af.

På Neder Kjærsholm Hovedgaard har vi mange forskellige færdige kranse på vores webshop. Mange af disse kan, med få tilføjelser, laves om til en flot påskekrans. Som et eksempel herpå har vi taget en kunstig krans af hvide og gule sommerblomster. For at forvandle den til en påskekrans har vi stukket nogle hvide fjer og små påskeæg ind i den og tilføjet 2 helt enkle påskeharer.
Det samme har vi gjort med en blåbærkrans som har fået tilføjet naturfjer, vagtelæg og en flot rustfarvet påskehare figur.
Tilføjer man den ekstra pynt lidt nænsom kan dette fjernes igen efter påske, og så kan kransene bruges på ny til sommer og efterår.

Den moderne påskekrans

Det kan også være du er af den mere kreative type, som ønsker at udfordre den traditionelle påskekrans. Her har vi taget et lille trådhus og forvandlet det til en påskedekoration til at hænge på døren. Huset har, som udgangspunkt, ingen bund, men ved at binde noget ståltråd på tværs har vi lavet en bund som efterfølgende er beklædt med mos. Ovenpå mosset har vi placeret en fuglerede med æg og stukket nogle få kunstige anemoner ned i mosset så huset får noget forårsstemning. På kanten af huset har vi placeret en fræk lille påskekylling med dingleben, som giver kransen et humoristisk twist.

Samme påskekylling, i en lidt større udgave, har vi brugt i en af vore andre påskekranse. Denne krans er lavet af en færdig grenkrans, hvor vi,  i den ene side, har bundet lidt forskellige forårsblomster på sammen med en enkel gren med gæslinger. Som et ekstra twist er påskekyllingen placeret inde i kransen, hvor den sidder og dingler med benene ud over kanten. En krans som denne kan varieres på et utal af måder med mange forskelige forårsblomster, ligesom man kan vælge at binde blomster på begge halvsider af kransen for at give den mere fylde.

Påskekrans med æg

Ingen påske uden påskeæg, og hvorfor så ikke lave en flot påskekrans med æg. Ja måske fordi det igen kan synes lidt som en uoverskuelig opgave at stå og lave en hel krans af skrøbelige æg. Vi har snydt og igen brugt en færdig krans af påskeæg og selv pyntet den med lyserøde blomster. Denne krans kan bruges på et utal af måder, og de små åbne æggeskaller kan fyldes med alt fra karse til mos til farverige blomster. I tidligere indlæg har vi brugt kransen til en indendørs påskedekoration.

Uanset hvor meget tid man har, eller hvor kreativ man føler sig – så må man gerne snyde og bruge nogle ting som allerede er halvfærdige – særligt, hvis det er det der gør, at man får lavet en flot påskekrans til døren. God fornøjelse.

Alle varer, der er brugt i indlægget, kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger, så er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Se også disse indlæg:

Udendørs påskedekorationer 2023 - påskedekoration i terracotta potte med påskehare figur
,

Udendørs påskedekorationer

Med påsken kommer foråret og dermed også for mange lysten til at være ude og kaste sig over diverse udendørs projekter. Og et af disse projekter kan, i denne tid, være at få gjort haven forårs klar og skabe en hyggelig ankomst til huset. I den forbindelse kan en flot udendørs påskedekoration eller to være med til at skabe den rette stemning omkring ens indgangsparti. Har man en lille beskyttet terrasse som allerede nu kan tages i brug, kan det også være værd at sprede lidt påske stemning her. I dette indlæg ser vi nærmere på de små udendørs påskedekoration som kan være med til at skabe hygge og påskestemning udendørs.
Påskedekorationer 2023 - påskekrans af påskeæg og gule påskekyllinger

Inspiration til påske dekorationer 2023

Bedst, som vi er trådt ind i den første forårsmåned og de første forårsbebudere titter op af jorden, vælter sneen pludselig ned! Måske var du, som jeg, klar til de første forårs forberedelser udenfor - ja, faktisk havde jeg købt de første forårsblomster! Men vi må blot se i øjnene, at det endnu er for koldt. Og hvad bedre er der så at gøre end at kigge indenfor og starte på påskedekorationerne?  Påsken venter lige om hjørnet og jeg har fundet lidt inspiration frem til årets påskedekorationer 2023. Vi skal blandt andet se på påskedekorationer med påskeæg,
Påskedekoration 2021 - kobber fad pyntet med påskeæg og anemoner
Moderne påskeborddækning med vagtelæg og påskekyllinger i brændte farver
Inspiration til påske - vase med påskeophæng af papir
Moderne påskepynt 2020 - find inspiration til din påskeudsmykning
Påskedekoration 2018 - perlehyacinter i glasklokke
Blå påske bordpynt
Hvidt påskebord med gyldne påskeharer og orkideranker