Lav en flot påskekrans til døren

At møde en påskekrans på en hoveddør er efterhånden en sjældenhed. Generelt bliver der ikke pyntet til påske, som der gjorde tidligere, og det er en skam. Det sagt, handler det måske om tid og overskud i en tid, hvor mange har en travl hverdag. Derfor kan det give god mening at fokusere på nogle få virksomme elementer, hvis man ønsker at pynte til påske. En af disse kunne være en flot påskekrans til at hænge på døren.

Den klassiske påskekrans til døren

En flot påskekrans, til at hænge på hoveddøren, sidder lige i øjenhøjde og er dermed et godt sted at starte, hvis man vil pynte lidt til påske. At blive mødt af en dekorativ påskekrans, hver gang man tager i hoveddøren, er en dejlig måde at fejre påsken på, og så kan naboer og andre forbipasserende også have glæde af den.

At lave en flot påskekrans behøver ikke at være svært. Som altid er vores udgangspunkt at skabe inspiration der er nem at kopier og overskueligt at gå til. Her har vi lavet 6 flotte påskedekorationer til døren, du kan lade dig inspirere af.

På Neder Kjærsholm Hovedgaard har vi mange forskellige færdige kranse på vores webshop. Mange af disse kan, med få tilføjelser, laves om til en flot påskekrans. Som et eksempel herpå har vi taget en kunstig krans af hvide og gule sommerblomster. For at forvandle den til en påskekrans har vi stukket nogle hvide fjer og små påskeæg ind i den og tilføjet 2 helt enkle påskeharer.
Det samme har vi gjort med en blåbærkrans som har fået tilføjet naturfjer, vagtelæg og en flot rustfarvet påskehare figur.
Tilføjer man den ekstra pynt lidt nænsom kan dette fjernes igen efter påske, og så kan kransene bruges på ny til sommer og efterår.

Den moderne påskekrans

Det kan også være du er af den mere kreative type, som ønsker at udfordre den traditionelle påskekrans. Her har vi taget et lille trådhus og forvandlet det til en påskedekoration til at hænge på døren. Huset har, som udgangspunkt, ingen bund, men ved at binde noget ståltråd på tværs har vi lavet en bund som efterfølgende er beklædt med mos. Ovenpå mosset har vi placeret en fuglerede med æg og stukket nogle få kunstige anemoner ned i mosset så huset får noget forårsstemning. På kanten af huset har vi placeret en fræk lille påskekylling med dingleben, som giver kransen et humoristisk twist.

Samme påskekylling, i en lidt større udgave, har vi brugt i en af vore andre påskekranse. Denne krans er lavet af en færdig grenkrans, hvor vi,  i den ene side, har bundet lidt forskellige forårsblomster på sammen med en enkel gren med gæslinger. Som et ekstra twist er påskekyllingen placeret inde i kransen, hvor den sidder og dingler med benene ud over kanten. En krans som denne kan varieres på et utal af måder med mange forskelige forårsblomster, ligesom man kan vælge at binde blomster på begge halvsider af kransen for at give den mere fylde.

Påskekrans med æg

Ingen påske uden påskeæg, og hvorfor så ikke lave en flot påskekrans med æg. Ja måske fordi det igen kan synes lidt som en uoverskuelig opgave at stå og lave en hel krans af skrøbelige æg. Vi har snydt og igen brugt en færdig krans af påskeæg og selv pyntet den med lyserøde blomster. Denne krans kan bruges på et utal af måder, og de små åbne æggeskaller kan fyldes med alt fra karse til mos til farverige blomster. I tidligere indlæg har vi brugt kransen til en indendørs påskedekoration.

Uanset hvor meget tid man har, eller hvor kreativ man føler sig – så må man gerne snyde og bruge nogle ting som allerede er halvfærdige – særligt, hvis det er det der gør, at man får lavet en flot påskekrans til døren. God fornøjelse.

Alle varer, der er brugt i indlægget, kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger, så er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Se også disse indlæg:

Påskeborddækning - Pynt påskebordet med flot påske bordpynt

Påskeborddækning – Dæk et flot pyntet påskebord

,
Påskefrokost er lig med påskeborddækning, men hvordan griber man det lige an? Hvad skal man bruge som påskebordpynt, og hvordan får man lavet et flot pyntet påskebord? I dette blogindlæg forsøger jeg at hjælpe lidt på vej og komme med mine bedste tips og tricks til, hvordan man med udgangspunkt i det, man allerede har, kan dæk et flot påskebord i 2024.
Inspiration til Påskedekorationer med lys 2024

Inspiration til påskedekorationer 2024

Påsken nærmer sig, og det gør den med hastige skridt, for i år falder påsken allerede sidst i marts. Det betyder, at det er ved at være på høje tid at begynde at søge inspiration til påskedekorationer 2024. Jeg er lidt sent ude på den front i år, og det er jeg simpelthen fordi, vi lige har skulle nå at få årets påskevarer hjem først, inden jeg kunne komme i gang. Men det er langt de fleste påskevarer nu, så her får du det - årets blogindlæg om inspiration til påskedekorationer 2024.
Udendørs påskedekorationer 2023 - påskedekoration i terracotta potte med påskehare figur

Udendørs påskedekorationer

,
Med påsken kommer foråret og dermed også for mange lysten til at være ude og kaste sig over diverse udendørs projekter. Og et af disse projekter kan, i denne tid, være at få gjort haven forårs klar og skabe en hyggelig ankomst til huset. I den forbindelse kan en flot udendørs påskedekoration eller to være med til at skabe den rette stemning omkring ens indgangsparti. Har man en lille beskyttet terrasse som allerede nu kan tages i brug, kan det også være værd at sprede lidt påske stemning her. I dette indlæg ser vi nærmere på de små udendørs påskedekoration som kan være med til at skabe hygge og påskestemning udendørs.