⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Forårspynt til haven

Siden først i januar har vi, på Neder Kjærsholm Hovedgaard, gået rundt om den varme grød med tanken om, at vi skulle lave et indlæg omkring pynt til haven og dekoration af hoveddøren. For mens vi synes der altid bør være en flot dekoration ved hoveddøren, som kan give en varm velkomst, ja, så har virkeligheden været en anden. Da julen var ovre, og det var tid til en ny udendørs dekoration, var det så bidende koldt, at vi valgte at blive under dynen og lave et indlæg om det istedet. Siden da har indlægget ladet vente på sig – først her på kanten til april blev det så lunt, at vi, som alle andre haveejere, måtte ud og starte de udendørs skærmydsler.

Tag udgangspunkt i én krukke

Det er endnu begrænset, hvad man kan få til at overleve i krukker på denne tid af året, men noget kan, og det ved de meget mere om på planteskolerne. Derfor tog vi en tur forbi planteskolen med en af vores krukker, og bad dem fylde den med årstids svarende blomster. Med udgangspunkt i denne krukke, som jeg tror der er mange der har i en eller anden afskygning, har vi i denne uge lavet nogle forskellige bud på pynt til haven, der kan akkompagnere krukken og give hoveddøren lidt mere liv.

Pynt på grene og træer

I krukken satte de søde folk på planteskolen et flot piletræ, der med sine endnu nøgne grene står og ser så flot ud. Mens grenene endnu ikke er sprunget ud, kan disse med fordel pyntes med påskeæg og anden påskeophæng. Det giver noget liv til træet og noget fylde i flere niveauer. Har man ikke et fint piletræ i en krukke, kan man gå på opdagelse i haven og klippe nogle lange grene af og stille dem i en potte, som man kan vælge at pynte. Det kan også være man har et lille træ plantet i forhaven – så brug det og hæng lidt flot påskepynt på.
I bunden af krukken er der sat nogle enkelte små forårsblomster. Her kan man med fordel bruge pladsen mellem blomsterne til at dekorere med nogle små figurer – de fleste indendørs figurer vil som minimum kunne klare en sæson udenfor, hvis ikke man vælger vejrbestandige jern- eller betonfigurer.

Giv krukken selskab

For at give denne ene krukke noget mere fylde kan det være en god ide at stille nogle ting omkring den, som kan være med til at dekorere ved hoveddøren. Det kunne f.eks. være nogle flotte lanterner, der kan være med til at lyse op her i april, hvor det endnu er mørkt om aftenen. Det kunne også være et par flotte have figurer – måske påskefigurer, eller en opsats dekoreret med påskeæg, figurer og blomsterløg.

Det handler om at se på, hvad man har af pynt til haven – måske trænger påskepynten indenfor til at blive skiftet ud, måske kan noget af dette bruges udenfor i en sæson…

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle