⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

Pynt til påskebordet eller plads til maden

Vi nærmer os påske og de traditionsrige påskefrokoster. Men måske er der nogle af jer, der vælger at skifte den lidt tunge påskefrokost ud med en lækker påskebrunch. Hvis ikke, kan man meget vel komme til at stå med samme problemstilling alligevel, nemlig den, at der ikke er plads til ret meget pynt på påskebordet. For når man inviterer på brunch, eller påskefrokost om man vil, vil det typisk være et bord fyldt med diverse fade, kander og karafler, hvilket i udgangspunktet ikke efterlader ret meget plads på bordet til pynt, med mindre man laver et tag-selv-bord, hvor gæsterne kan hente maden. Men er man ikke til denne løsning, må man arbejde med bordpynten med det udgangspunkt, at der skal være plads til maden, hvilket kan gøre bordopdækningen noget sværere, men det betyder dog ikke, at man ikke kan lave en flot bordopdækning med masser af påske bordpynt.

Fokuser bordpynten omkring tallerkenen

Skal der være plads til maden på bordet, kan man med fordel placere bordpynten omkring tallerkenen. Her kan en flot dækketallerken være en god ide, idet den ikke fylder ret meget, og hurtigt og enkelt kan løfte pynten på bordet. Ofte kan det også være fint at sætte en lille pyntegenstand ved tallerkenen, det kan være en figur, en blomst, eller måske noget dekorativt spiseligt så som et påskeæg. Sidst, men ikke mindst, kan man også med fordel bruge servietten som et dekorativt element – jeg har her foldet en lille fin påskehare, som en med til at give påskestemning – du kan se, hvordan man gøre HER. Når der er pyntet omkring tallerkenen, kan man overveje, om der er plads på bordet til en lille dekoration på midten af bordet eller nede i den ene ende. Det kunne eksempelvis være en klynge af vaser eller lysestager eller en flot påskedekoration.

Giv maden plads i bordpynten

Vil man gerne lave en påskebrunch med meget påske bordpynt, kan man arbejde med felter på bordet, hvor der er plads til at stille maden. En dekorativ måde at gøre det på, kan være at stille opsatser ind i bordpynten, som tallerkener og fade kan stilles på. På den måde kan der dekoreres under og omkring opsatserne, alt imens opsatserne giver dynamik til bordpynten. Har man ikke tilstrækkeligt med opsatser,  kan man også bruge dekorative bordskånere, træstubbe eller nogle flotte kakler – her er det kun fantasien der sætte grænser.

Skulle du komme til at mangle nogle opsatser, træskiver eller andet pynt til påskebordet så se nedenstående varer eller gå på opdagelse i shoppen.

Se også

Inspiration til et flot dækket påskebord 2017

Inspirerende forårsdekorationer

Find inspirationtil nytårsbordet

Ideer til en personlig værtindegave

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle