Pyntede juleborde 2018

Juledagene nærmer sig, og inden længe sidder vi alle om det ene julebord efter det andet. Skal du stå for et af årets mange julearrangementer, har du måske allerede gjort dig tanker om bordopdækning og julebordpynt. Ellers giver vi dig her inspiration til at dække det smukkeste julebord, uanset om du er til et klassisk rødt julebord eller et mere moderne julebord med blåt julebordpynt.

1. Det moderne blå julebord

I Stalden bliver vi ofte spurgt om, hvilken farve julen har i år. For år tilbage var det kotume, at modefarven skiftede hver jul. Denne tendens har dog ikke været så tydelig de senere år, hvor der i højere grad har været en søgen mod det sikre og det klassiske. Med det sagt, så har vi i 2018 set en stor tendens til blåt julepynt, som er oplagt at tænke ind i et smukt dækket blåt julebord. På en mørkeblå hørdug har vi dækket med lyseblå stentøjs tallerkener, hvorpå vi har lagt en hæklet blå serviet omviklet med en zinktrompet som servietring.
Midten af bordet er pyntet med blå tinsoldater, hvide juletræer med blå detaljer samt kogleformede lysestager med kertelys i.
Skal man dække et langt bord til den store familie, kan julebordpynten samles i klynger. På den måde er der også plads til både mad og drikkevarer imellem.

2. Julebordpynt af juleroser

På samme blå hørdug har vi dækket op med Royal Copenhagens smukke stel, Flora, som er kombineret med let rustikke dækketallerkener af træ. Disse er med til at give det romantiske stel lidt modvægt. Ved tallerkenens side er kniven lagt på en knivstol udformet som en lille fin gravhund.
Midten af bordet er pyntet med en kombination af klare hurricaneglas og fine juletræsformede stearinlys. Hurricaneglassene er dekoreret med juleroser i forskellige farver. Efter julemiddagen kan hurricaneglassene samles i en klynge og pynte mange dage efter på spisebordet, på reolen eller i entreen.

3. Et klassisk rødt julebord

Et klassisk rødt julebord er, hvad de fleste forbinder med jul. Bordet her er dækket på en hvid hørdug med flotte røde dækketallerkener, hvorpå der er en klassisk hvid tallerken og en flot sølvfarvet tallerken ovenpå.
Midten af bordet er dækket med røde fluesvampelygter fra Nääsgränsgården og matchende salt og peber sæt. Omkring disse har vi pyntet med kunstige røde æbler og julestjerner samt sølvfarvede fugle, der binder pynten sammen med de små sølvtallerkener. Det handler sommetider om at se på, hvad man har til at stå på reolen og i vindueskarmene og sætte det ind i en ny kontekst. På den måde skal der blot suppleres med nogle enkelte ting for at få det hele til at hænge sammen.

4. Et julebord af bordeaux og guld

Ønsker man et alternativ til det klassiske røde julebord, kan man vælge at dække et smukt julebord med andre nuancer af rød. Her har vi lagt en bordeaux/blommefarvet bordløber på og dækket op med glasdækketallerkener med en eksklusiv guldkant. På tallerkenen er der lagt en matchende serviet, som bliver holdt på plads af en elegant svane, der fungerer som en alternativ servietring. På midten af hver bordløber er der lavet en dekoration af gran, store guldkogler og bordeauxfarvede amaryllis. Sidder man mange til bords til julemiddagen, kan bordløberen vendes, så den løber på tværs over midten af bordet og dekorationerne kan samles i klynger. Det gælder om at vurdere det pågældende bord og lave en flot julebordopdækning, som passer til bordets størrelse og antallet af gæster.

Se også disse indlæg

Find inspiration til året julebord 2017

Find inspiration til dit nytårsbord 2016

Brug dit julepynt på andre måder

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle