Svensk dug på danske mål

I Stalden på Neder Kjærsholm Hovedgaard har vi unikt brugskunst fra mere end 70 forhandlere. Hvert år kommer der nye forhandlere til og andre udgår af vores sortiment. Vi handler med øjnene og hjertet og lader disse styre os, når vi er ude og finde nye varer til Stalden. Men i vores sortiment er der også enkelte faste leverandører/producenter som aldrig skuffer. En af disse er det svenske firma Ekelund, som leverer eksklusive bolig tekstiler af høj kvalitet.

Ekelund har eksisteret siden 1692, stiftet af en stærk kvinde, ved navn Marta Ingemarsdotter, som gik mod sin tid og stiftede familie og etablerede en tekstilvirksomhed og en tradition på et tidspunkt, hvor kvinder ellers forventedes blot at føde og bære deres byrde. Gennem generationer har Ekelund udviklet sig til en virksomhed, der bygger på stolte traditioner med kunder i hele verdenen, herunder hans Majestæt Akihito af Japan, verdens eneste kejser, og naturligvis det svenske kongehus.

En af vores klare favoritter er granatæble dugen. Den er festlig og farverig og samtidig diskret og stilren. Den blev oprindeligt lanceret som en forårsdug, men i vores øjne gør den sig bedre som en efterår og jule dug. Den sorte grundfarve spejler vinterens mørke, mens granatæblernes røde og gule farver matcher efterårets gyldne farver. Afhængig af hvilke farver, der sættes til dugen, bliver den ene farve mere fremtrædende end den anden som her, hvor jeg har valgt at fremhæve de røde farver med røde nisser fra vores anden svenske leverandør Nääsgränsgården, samt røde fluesvampe og festlige fugle i uniform. På den måde kan dugen både gå som efterårs- og juledug… og ja, også som forårsdug som oprindeligt lanceret.

Med det samme vi fik dugen hjem kunne vi se, at det ikke kun var os, der lod os begejstre af denne dug. De første sæsoner vi havde den, kunne vi næsten se, hvordan hjørnerne af vores udstillingsdug blev nusset af de talrige kunder, der som os, lod sig betage af dugen og tog ved hjørnet for at fornemme kvaliteten. Desværre var der mange, der måtte tage skuffet herfra, da det viste sig, at det svenske standard mål på 250 cm ikke stemte overens med vores danske kunders ønsker på 300 cm. Efter den første sæson valgte vi derfor at få dugen specialproduceret, så den her hos os nu kan fås i 300 cm.

Motivet med granatæbler fås også som løber og mundservietter.

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle