Tag efterårets stemning og farver med ind i boligen

Efteråret er over os! Selv om vi endnu har dage, hvor termometret nogle steder viser 20 grader, kan man godt fornemme det. De første blade er begyndt at gulne, kastanjerne dropper lystigt ned fra træet, og vinden er blevet anderledes barsk.

Dage med regn og rusk er begyndt, og når regnen sådan pisker ned udenfor, og man kan høre vindens brusen i træerne, så kalder det på hygge. Hygge med familien eller hygge i eget selskab med et blødt tæppe, en kop varm te og en god bog. Sådanne dage må man godt forkæle sig selv lidt ekstra, tænde op i brændeovnen, tænde små levende lys og guffe noget lækkert.

Regner det til gengæld ikke, er efteråret ideelt til lange ture i skoven, og hvorfor så ikke tage en lille kurv med, så der kan samles flotte efterårsblade, kogler, kastanjer og dekorative kviste. Med lidt forskelligt i kurven er basen lagt for at trække efterårets stemning og gyldne farver med ind i boligen. Her får du nogle bud på, hvad du kan bruge indholdet i din kurv til, så du kan skabe efterårsstemning derhjemme.

Start efterårsstemningen ved fordøren

Hvis du gerne vil trække forårets stemning og gyldne farver ind i din bolig, skal du måske starte ved fordøren. Lav en flot efterårkrans og hæng den op på døren. Jeg har her fundet en sort trådkurv, jeg har bundet efterårsblade og blomster på og pyntet bunden af kurven med kastanjer, kogler og efterårsblade. Kurven giver kransen et moderne touch og biddrager desuden med en base, som gør det nemt at få startet en krans. Mange af elementerne er blot flettet ind i kurven, mens kun enkelte emner er bundet fast med et lille stykke ståltråd. Så tag et kig i gemmerne og se, om du har en gammel brødkurv eller frugtkurv, som kan få nyt liv som en flot efterårskrans.

En mere enkel måde at udsmykke døren på er blot at samle en række forskellige efterårskviste i et bundt og afslutte med en flot sløjfe. Bind eventuelt lidt ståltråd om nogle kogler og flet dem med ind blandt kvistene. Det er med til at give variation i den lille buket.

Har du lyst til at gøre mere ud af udsmykningen omkring fordøren, så tag evt. et kig på indlægget Udendørs efterårsdekorationer.

Pynt hjemmet med efterårsdekorationer

Indenfor er det oplagt at bruge efterårets farver i flotte efterårsdekorationer. Der skal ikke altid så meget til – nogle få efterårsgrene, et par kastanjer og nogle kogler er alt, hvad der skal til for at lave en stemningsfyldt efterårsbakke med levende lys. Jeg har her taget nogle af julens lys spyd og stukket dem i små flasker og dermed omdannet dem til små fine lysestager med bedelys og kertelys.

Du kan også tage en lille træstamme og sætte lysspyd i og pynte omkring med ting fra skoven. Jeg har lagt stammen på en efterårsgren med gyldne blade og dekoreret med kastanjer og pyntegræskar omkring. Efterårsblade er svære at få til at holde sig indenfor, så her er kunstige blade at foretrække, men derfor kan man sagtens bruge andre naturlige ting omkring.

Du kan finde mere inspiration til indendørs efterårsdekorationer på bloggen.

Dæk et flot efterårsbord

Har du lyst til at gå all in og skabe rigtig efterårsstemning derhjemme, så dæk et flot efterårsbord. Jeg har her lavet det helt store efterårsbord til en lidt større fest, pyntet på Ekelunds flotte granatæble dug, som understreger efterårets farver så fint. (Se hvordan du kan bruge samme dug til jul). Ned gennem midten har jeg lagt nogle orangerøde blomster, hvorimellem jeg har placeret små pyntegræskar, keramik svampe i efterårsfarver og de for tiden så moderne brevpresser, som er med til at lyse op på et lidt mørkt bord.

Denne opdækning kan sagtens skaleres ned og blot laves til en efterårsdekoration, der er afgrænset på en bakke, som kan stilles på bordet til hverdag og skabe efterårsstemning. Virker en sådan opdækning lidt for tidskrævende, kan et par flotte efterårsservietter også gøre underværker sammen med et par kastanjer, røde æbler eller pyntegræskar placeret ved hver tallerken.
Man kan sommetider blive forbavset over, hvor lidt der skal til.

⇩ Find alle varerne på billederne nederst på siden ⇩

No products found which match your selection.

Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle