Sådan bruger du tørrede bomster og buketter i din boligindretning

En af 2020’s helt store boligtrends er tørrede blomster og blomster med et tørret look. De er populære som aldrig før og bruges på talrige måder, fra den klassiske buket i en flot vase til juledekorationer – men den snak tager vi senere på året. I dette indlæg giver vi dig inspiration til, hvordan du kan bruge de tørrede blomster i din boligindretning.

I dette indæg bruger vi som altid kunstige blomster, men er man til den ægte vare, så kan de helt sikkert også købes hos din lokale blomsterhandler. Hvis du er frisk på selv at tørre dine blomster, så kan en hurtig søgning på nettet guide dig igennem, hvordan du gør. Vi er dog vilde med de kunstige blomster, fordi de holder evigt, og har man et lille udvalg, så kan de kombineres på talrige måder der hele tiden kan forny vasens look.

Sæt den tørrede blomster buket i vase

Når vi har med blomster at gøre, er det oplagte valg at sætte dem i en flot vase, også selvom de er tørrede eller kunstige. Men hvad man derefter stiller op med vasen, er måske knap så oplagt. Afhængig af, hvor vi stiller vasen og hvad vi stiller den sammen med, kan de tørrede blomster nemlig udgøre forskellige roller, fra at være dekorationen i sig selv til lige at være det sidste element der binder tingene sammen. For at tage sidstnævnte, så har vi taget en dobbelt murstensform og brugt den ene halvdel som bogkasse, mens vi i den anden halvdel har sat små flaskeformede lysestager ned i den sammen med en lille tørret buket blomster. Her binder buketten netop kassens indhold sammen og er med til at give kassen noget liv. En kasse som denne vil være flot på et skrivebord, på badeværelset eller på en skænk. Modsat udgør den tørrede buket næsten dekorationen i sig selv på billedet, hvor vi har sat en stor buket tørrede blomster i en klar glasvase. Her er der blot suppleret med nogle enkle dekorative glaskugler, der er med til at understrege vasens form. En vase som denne gør sig flot på et spisebord, i en stor vindueskram eller på en skænk. Det er sådan vi ofte bruger vores blomsterbuketter, men laver vi mindre buketter og bruger dem som bindeled, kan sådan en vase med få blomster være med til at gøre boligindretningen langt mere interresant og levende. Det ene udelukker dog ikke det andet.

Bind en krans med tørrede blomster

Bind en flot krans med tørrede blomster. Du kan eksempelvis binde blomsterne på en metal ring, en ring af træ eller en naturkrans som denne eller du kan, som vist, binde din egen krans af grene fra haven. Vi har bundet en krans af birkegrene og har flettet tørrede blomsterstilke ind i lidt over en fjerdedel af kransen. På den måde får kransen et let udtryk og der skabes en fin balance mellem krans og blomster, så kransen får et moderne look. Hæng kransen på en dør, på væggen sammen med den øvrige vægpynt, eller placer den på bordet med et flot hurricane glas i midten.

Giv en tørret buket i værtindegave

Kender du det? Man står og skal give en værtindegave, men hvad skal man købe? Man vil gerne købe noget personligt, der viser man har gjort sig nogle tanker, men hvad skal det lige være? Hvis ikke gaven skal gives til en man kender utroligt godt, kan det være svært at finde lige netop den rigtige gave. Og efter mange overvejelser frem og tilbage ender man med den klassiske buket blomster, en flaske vin eller en æske chokolade. Der går man aldrig helt galt i byen. Næste gang du står i denne situation kunne det måske være værd at overveje en buket kunstige blomster/tørrede blomster. Det vil helt sikkert være en værtindegave der vil skille sig ud fra mængden uden helt at ramme ved siden af skiven. Pakker man dem ind i lidt fint papir med et bånd om, skal der ikke mange stilke til, før sådan en buket ser overdådig ud.

Du kan se hele vores store udvalg af kunstige blomster her.

Alle varer der er brugt i indlægget kan findes i webshoppen.
Kan du ikke finde det du søger så er du mere end velkommen til at kontakt os. 

Se også disse indlæg:

Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019