Udendørs påskedekorationer 2023

Med påsken kommer foråret og dermed også for mange lysten til at være ude og kaste sig over diverse udendørs projekter. Og et af disse projekter kan, i denne tid, være at få gjort haven forårs klar og skabe en hyggelig ankomst til huset. I den forbindelse kan en flot udendørs påskedekoration eller to være med til at skabe den rette stemning omkring ens indgangsparti. Har man en lille beskyttet terrasse som allerede nu kan tages i brug, kan det også være værd at sprede lidt påske stemning her. I dette indlæg ser vi nærmere på de små udendørs påskedekoration som kan være med til at skabe hygge og påskestemning udendørs.

Påskekurv med blomster

Vi har i årets påskeindkøb haft særligt fokus på at finde udendørs påskepynt – påskeæg, påskekurve og påskefigurer der kan holde til at stå ude. En af de ting vi er rigtig glade for, er disse super fine påskekurve af metal – helt perfekte til en udendørs påskedekoration. Her har jeg pyntet to af dem – påskehønen har jeg foret med mos og lagt en lille krans i,  hvorefter jeg har plantet et par pinseliljer i den og afsluttet med en lille påskehare. Påskeægget har ligeledes fået en krans fyldt med lidt mos og nogle fine små vagtelæg.  Hver af kransene kan nemt stå alene, men gør på samme tid også noget godt for hinanden.
Nedenfor har jeg lavet to andre eksempler på, hvordan disse påskekurve kan pyntes til en flot udendørs påskedekoration. I det ene eksempel har jeg gjort dekorationen større ved at sætte hare kurven ned i en større trådkurv. Mellem de to kurve har jeg fyldt op med nogle smukke mosbegroede nedfaldsgrene så de danner en lille fuglerede og toppet dem med knuste vagtelæg. I kurven har jeg plantet en gul stedmoderblomst og sat en lille harefigur i for at understrege haren i kurvens hank. Modsat har jeg lavet en kurv som ikke kræver vand. Her har jeg lavet en lille rede af birkegrene og fyldt den med små fjer og blå grønne vagtelæg. Helt simpelt og enkelt. Stil kurven sammen med en krukke med forårsblomster, nogle forårsgrene  i en krukke og andre små nips og så har du en lille påskeopstilling, selvom der kun er et enkelt lille påskeelement. Når det kommer til påskepynt er lidt men godt nemlig ofte nok til at skabe en stor forskel.

Påskekrans til døren

Samme type af kurve har vi også fået hjem som vægophæng. Disse er super fine at bruge til en påskekrans til døren eller på en mur. Jeg har her brugt en håndfuld birkegrene jeg har rullet til en krans og placeret bagerst i dekorationen for at skabe noget baggrund. I kurven er der plantet nogle små vintergækker i den ene side og så har jeg sat en sød lille påskehare i for at understrege kurvens kanin øre. En kurv som denne kan fint fyldes med forskellige forårs blomster for at give den noget farve, men man kan også vælge at lave en traditionel påskekrans man sætter ned i den. Begge dele kan du se eksempler på nedenfor.

Påskedekoration i glas

De seneste år har det været meget populær med disse små glas med lysholder låg, som små nemme juledekorationer. Men hvorfor ikke bruge dem hele året rundt? Her har jeg pyntet glasset med små birkestammer og et sæt håndlavede påskehøns fra Nääsgränsgården. Dekorationen kan både bruges inde og ude på et beskyttet sted og er et fint element at bruge sammen med andre effekter. Her er den sat sammen med en høneformet fyrfadsstage, der hænger ned i en glasvase. De to ting spiller godt sammen, fordi de begge har et element af glas og lys, men biddrager med forskellige højder og transparens, hvilket giver en god dynamik.
I baggrunden har jeg brugt et af vores nye påskeophæng af metal, som jeg har stillet op af en urtepotteskjuler for at biddrage med et ekstra element af påske. Havde urtepotten været større kunne ophænget passende være bundet på krukken med et stykke jute snor – det er en rigtig fin måde at forvandle sine lerkrukker til påskekrukker.

Pynt en påske lanterne

Har du en lanterne eller en åben hurricane stående kan denne passende laves til en udendørs påskedekoration. Her kan man med fordel vælge en lanterne med store ubrudte glasflader så man nemt kan se pynten inden i. Har man ikke sådan en kan man også vælge at lade lågen stå åben, så man bedre kan se ind. Jeg har valgt at pynte en åben lanterne og gjort det helt enkelt. I haven har jeg fundet en flot nedfaldsgren og sat i spænd nede i lanternen. Foran den har jeg sat en lille potte med påskeliljer i og til sidst afsluttet med to påskehøns fra Nääsgränsgården. Bunden kunne sagtens være beklædt med mos eller småsten, men sommetider er det også godt at holde det lidt enkelt – særligt her i foråret, hvor det godt må være lidt let og luftigt.

Ved siden af lanternen har jeg sat et af vores dekorationstræer og pyntet det med nogle få påskeæg af metal. Påskeæggene kommer i et sæt af 3 og er flotte at hænge på et lille træ i haven, men kan også hænges på en mur, hvis man har mulighed for det.

Udendørs påskedekoration i metal opsats

Er man til den mere romantiske stil, så er en flot metal opsats ideelt til en udendørs påskedekoration. I modsætning til en krukke så biddrager en metalopsats med et ekstra pynteelement til en påskedekoration. Her har jeg valgt at bruge en høj opsats, som giver dekorationen noget volumen. I bakken har jeg plantet tulipanløg og lagt hvide æggeskaller imellem. Kanten har jeg afsluttet med en rede af birkegrene. Dekorationen her er helt enkel og ganske nem at lave, men fordi den er lavet i en opsats ser den ud af langt mere. Du får altså meget forærende ved at vælge en opsats med noget volumen.

Lignende opslag

Påskeborddækning - Pynt påskebordet med flot påske bordpynt
Inspiration til Påskedekorationer med lys 2024
Udendørs påskedekorationer 2023 - påskedekoration i terracotta potte med påskehare figur