Det overdådige julebord

Så blev det endelig december, den tid på året, hvor der hygges med den nære familie, den store familie, venner og kollegaer- det er blevet tid til årets julefrokoster. I min familie, som i så mange andres, er julefrokost lig med mad – masser af mad. År tilbage, da vi alle var noget yngre, foreskrev traditionen første juledag, at der blev serveret intet mindre end 11 retter! I dag er vi blevet ældre, og mere fornuftige, så nu er der kun 5 retter, hvilket stadig er alt for mange.

Når man skal sætte så mange forskellige retter til livs, er der ikke plads til dem alle på bordet, derfor serveres de ofte på fade, der bliver sendt rundt, for til sidst at ende op ude i køkkenet igen. Så hvorfor ikke gribe chancen og supplere det overdådige frokostbord med en overdådig opdækning? Med maden i køkkenet, er der plads til at bruge midten af bordet til pynt og hygge og gøre noget ekstra ud af det, sådan som man netop gør til jul. Det bidrager til stemningen og du vil helt sikkert imponere dine gæster, for ikke at snakke om den glæde det giver en´ selv.

Jeg har her lavet et julefrokost bord, som udadtil ser ud af meget, men i virkeligheden er ganske enkelt. Jeg har taget udgangspunkt i en flot dug fra Ekelund (findes også i rød) med en bord med motiver af huse og juletræer og en midte, som er sort med hvide pletter, der ligner snefnug. En dug som denne, med en festlig bord og en rolig midte, holder jeg særligt meget af, fordi den er illustrativ og samtidig rolig på grund af midten (samme komposition ses på granatæbledugen fra tidligere indlæg), det giver ro og plads til at pynte midten af bordet, uden at det bliver et forstyrrende element.

Med udgangspunkt i bordet har jeg valgt at pynte med hvide juletræer, hvide sneræve og blanke sølvkugler, som minder mig om den smukke krystalklare fornemmelse man kan have en frostklar juledag – og så er de sjove at spejle sig i.

Jul handler også om lys – masser af lys. Jeg har her valgt lidt forskellige fyrfadsstager, som alle kan give associationer til sne og jul. Lysestager behøver nemlig ikke altid at være ens, det kan give lidt ekstra liv til bordet, at der er noget forskelligt at kigge på, når man sidder der, samme med den pukkelrykkede familie, og ikke altid ved, hvad man skal snakke om.

På tallerkenen har jeg lagt en rød stofserviet, som jeg har pyntet med et bånd og et par juleklokker samt et bordkort.

Jeg håber, at bordet her kan give dig inspiration til dit julefrokost bord – måske har du allerede nogle af elementerne…

No products found which match your selection.

Farvet glas - små glasskåle i flotte farverNeder Kjærsholm Hovedgaard
Ideer til indretning med tørrede blomster
Personlig mors dags gave 2020
Badeværelses bakke med fyrfadslys
Indendørs lanterne med lyskæde
Inspiration til efterårsdekoreret lanterner
Inspiration til boligindretning med levende lys 2019
Badeværelses bakke med lille lyserød ballerina figur
Forårspynt til vindueskarmen - porcelæns blomsterløg og engle